Niște scumpi!

Valoarea totală a contribuţiilor depuse de candidați pentru finanţarea campaniei la alegerile prezidenţiale din data de 10 noiembrie este de 70.258.904,02 lei, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit unui comunicat al AEP transmis joi, din această sumă, 69.679.729,11 lei reprezintă totalul contribuţiilor electorale ale partidelor politice, alianţelor politice şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, iar 579.174,91 lei – valoarea totală a contribuţiilor electorale ale candidaţilor independenţi.

Astfel, Klaus Iohannis (PNL) a depus contribuţii electorale în valoare totală de 18.000.000 lei, Viorica Dăncilă (PSD) – 18.210.500 lei, iar Dan Barna (USR PLUS) – 7.449.531,31 lei.

Mircea Diaconu (Alianţa UN OM) a depus o contribuţie totală de 16.294.924,80 lei, Theodor Paleologu (PMP) – 7.068.975 lei, Kelemen Hunor (UDMR) – 445.000 lei, Ramona-Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste) – 803.398 lei, Alexandru Cumpănaşu (independent) – 559.174,91 lei, Viorel Cataramă (Dreapta Liberală) – 1.300.000 lei, Bogdan Stanoevici (independent) – 20.000 lei, Cătălin Ivan (Alternativa pentru Demnitate Naţională) – 14.400 lei, Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc) – 8.000 lei, Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie) – 0 lei, John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română) – 85.000 lei.

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că au dreptul la rambursarea cheltuielilor electorale doar competitorii electorali care au obţinut minimum 3% din totalul voturilor valabil exprimate, şi anume: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (PNL), Theodor Paleologu (PMP), Viorica Dăncilă (PSD), Mircea Diaconu (Alianţa UN OM), Dan Barna (USR PLUS). 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8519 Articole
Author

8 Comentarii

  1. De ce să i se ramburseze sumele cheltuite și celui care ajunge președinte?Are cinci ani să-și pună banii la loc,salariul nu e de colea!

  2. Astia de la autoritate sunt intregi la cap sau legea e in bataie de joc? De ce nu incepe cu cei care au peste 5%, sau, ar fi perfect:”procentul cel mai mic dar nu sub 5-6-7% ? Asa nu ar mai risca nemernicii sa se arunce in valtoarea recuperarii sumelor puse pe masa care pot fi bani negri din orice, pentru urmatoarea perioada superba! De exemplu: cel mai scazut procent la ultimele alegeri(acum),a fost 8% parca, de ce nu au limitat returnarea de la 8% ? Nu-i destul ca entitatea partidului pentru sediul inchiriat intre alegerile la 4-5 ani,primeste sponsoreala din bugetul statului? Nu este deajuns cat incaseaza din inchirierea locatiei,mai primesc si din bugetul statului! Asa da politica apasatoare pe buzunarul majoritatii mentinuta sub limita cosului necesar lunar=saracie lucie! Si mai urla ca cetatenii put si ca nu se spala! Sikkktir!

  3. 70 de miloane de Lei este Praf in ochii prostilor si o Adevarata Insulta adusa inteligentei native a cetatenilor romani.
    Costurile Ascunse sint Infinit mai Mari pentru ca si Interesele Corporatiilor multinationale sint Uriase.
    Nimeni insa nu sufla o Vorba despre „valoarea” adaugata de Prestatia Jalnica a candidatilor la cea mai inalta pozitie in structurile statului roman. Klaus Johannis e Jeg Penal, Viorica Dancila e taranca agramata. Campanie Electorala:
    „Te fac jegule” „Ba a ma-tii, Veorico” „Hotii” „Penalii” „Sariti fratilor, ne omoara alogenii”.
    Stiti Ceva ? Asta e BULLSHIT TIPIC MIORITIC ! Vin ai nostri , pleaca ai nostri…

  4. Candidatii trebuie sa aiba chemare pentru aceasta functie,sa aiba un crez,numai asa, cetatenii unei tari,vor simti acest lucru,se vor mobiliza si vor atinge un grad inalt de civilizatie.

  5. Democratia costa bani destul de multi,dar o dictura costa si mai mult si,dupa cum deja s-a vazut in trecut,costa si in vietzi omenesti.Asa ca acum costa mai putin sa iesim la vot si sa trimitem actualul Dictator acasa,in mod pasnic si democratic.

  6. Traiesc in diaspora de zece ani „multumita ” jegurilor pedeliste care s-au intors pe cai mare sa faca un guvern nou printr-o mare jmecherie. Am si eu cateva teme de referemdum:
    1.Sa fie interzis votul in diaspora pentru ca nu vad rostul cheltuirii a zeci de milioane de euro din banii contribuabililor din Romania pentru unii care nu traiesc si nu platesc taxe in Romania dar vor sa influenteze viata romanilor.
    2.Excluderea sts din alegeri si reducerea bugetelor la servicii secrete,proportional cu numarul populatiei,interzicerea comertului sri si raspundere in fața parlamentului nu subordonati presedintelui
    3.Schimbarea din republica semiprezidentiala in republica parlamentara in care parlamentul ales este suveran si presedintele neutru si adevarat garant al constitutiei,diplomat,insarcinat sa promoveze Romania in lume (oriunde in lume,nu doar UE si USA).
    4.Presedintele sa fie 100% roman,familist convins,un bun sot si tata,fara probleme morale sau penale(case cu acte false si vanzari de copii) si sa fie supus unui examen medical amanuntit care sa arate populatiei ca are sentimente corecte pentru fratii lui romanii. Cazi examenul,nu poti candida. Adica daca esti un sociopat ca basescu sau iohanis sa nu poti candida. Simplu!
    Sunt cateva conditii decente care ar putea ajuta Romania sa se scuture sclavie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.