„Noaptea Muzeelor”, în 11 muzee din Capitală

Cea de a şasea ediţie a ”Nopţii Europene a Muzeelor” va avea loc, de sâmbătă seară şi până duminică dimineaţă, în unsprezece muzee din Bucureşti.

La „Noaptea Muzeelor”, bucureştenii se vor putea bucura de expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.

Muzeul Naţional de Artă al României – orele 16.00-4.00

Muzeul Naţional de Artă Contemporană – 21.00-5.00

Muzeul Naţional de Geologie – 19.00-1.00

Muzeul Naţional „George Enescu” – 20.00-5.00

Muzeul Naţional de Istorie a României – 18.00-3.00

Muzeul Naţional al Literaturii Române – 10.00-3.00

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” – 20.00-1.00

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – 9.00-14.00

Muzeul Ţăranului Român – 18.00-2.00

Muzeul Municipiului Bucureşti – 14.00-4.00

Muzeul Aviaţiei – 20.00-4.00

La Muzeul Enescu, sub genericul „Noaptea muzeelor – noapte pe note”, vizitatorii sunt aşteptaţi până la ora 5.00 dimineaţa la un concert susţinut de Orchestra Tineretului Bucureştean, cu lucrări de J.S. Bach, A. Vivaldi, W.A. Mozart, J. Brahms, G. Enescu, P. Constantinescu, V. Timiş şi la un concert susţinut de Grupul vocal-instrumental de muzică veche Anton Pann.

Între orele 3.00 şi 4.00 vor avea loc vizionări de filme documentare despre Enescu, „Enescu în inima mea” şi „Enescu la răspântie de vremi”.

La Muzeul Naţional de Geologie, de la ora 19.00 sunt programate spectacolul de teatru „Te iubesc! Te iubesc?” după „Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, un recital de muzică românească şi o lansare neconvenţională de carte „În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la mine”, de Chris Simion.

„Dimineaţa Muzeului” este oferta culturală a Muzeului Satului pentru participarea la programul european „Noaptea Muzeelor”, din motive de securitate a patrimoniului muzeul neputând fi vizitat noaptea, dar propunând vizitatorilor o plimbare matinală şi un program ales cu muzică populară, meşteri olari şi tentaţii gastronomice.

La MŢR, în Noaptea Muzeelor, publicul va avea acces gratuit în expoziţiile temporare, expunerea permanentă fiind deschisă în program normal, 10.00-18.00, cu acces pe bază de bilet.

Organizată anual în preajma Zilei Internaţionale a Muzeelor (18 mai), ”Noaptea Muzeelor” a debutat în Franţa, în 1999, iar din 2005 s-a extins în toată Europa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.