O nouă speranţă pentru semenii noştri cu dizabilităţi

Deschiderea oficială a Centrului De Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Cisnădie (CRRPH Cisnădie) va avea loc  în data de 30 iulie 2013, ora 13.00, anunţă un comunicat de presă al organizatorilor. 

Centrul face parte din cele patru centre nou-înființate ca urmare a derulării de către Fundația SERA România a proiectului Restructurarea CITO Dumbrăveni, în cadrul Programului de Interes Național ”Restructurarea instituțiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap și crearea de servicii alternative de tip rezidențial” – ANPH – S – 2006 – PIN 1 Sibiu – finanțat de MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECȚIEI SOCIALE ȘI PERSOANELOR VÂRSTNICE.

CRRPH Cisnădie serveşte drept locuinţă  şi serviciu de îngrijire individualizată, adaptată nevoilor beneficiarilor, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial şi asigură servicii de recuperare complexă, consiliere, reintegrare socio-familială şi asistenţă medicală adaptate nevoilor unui număr de 50 beneficiari adulţi cu handicap transferați din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni.

Proiectul care a făcut posibil înființarea acestui nou centru a fost derulat de Fundația SERA România conform contractuluifinanţat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, beneficiarul final fiind Consiliul Judeţean Sibiu, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Proiectul a avut ca scop restructurarea Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Dumbrăveni care, în anul 2006, găzduia un număr de 401 beneficiari. La momentul acela pentru Autoritatea Națională  pentru Persoane Adulte cu Handicap era o prioritate Restructurarea instituţiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap care găzduiau mai mult de 250 de persoane cu handicap şi crearea de servicii alternative de tip rezidenţial, astfel Fundația SERA România a depus și câștigat proiectul ”Restructurarea CITO Dumbrăveni”. Bugetul total al proiectului a fost asigurat de către Ministerul  Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice cu suma de 9.057.194,04 lei, Fundația Sera Romania cu suma de 487.998,48 lei și Consiliul Județean Sibiu prin asigurarea contribuției în natură constând în 3 terenuri (Tălmaciu, Mediaș, Cisnădie) și o clădire în Dumbrăveni.

Astfel prin implementarea acestui proiect, CITO Dumbrăveni a fost restructurat prin transferul a 200 de beneficiari adulți cu handicap în cadrul a  4 centre de tip rezidențial moderne adaptate nevoilor beneficiarilor cu handicap. Cele 4 centre nou înființate sunt Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Tălmaciu 1, în anul 2009, Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Mediaș, în anul 2011, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Dumbrăveni II, în anul 2012 și Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Cisnădie, în anul 2013, fiecare cu o capacitate de 50 de locuri.

Pentru construcția și dotarea CRRPH Cisnădie suma alocată a fost de 2.424.430,05 lei (TVA inclus), din care 2.240.156,05 lei pentru construcție și 184.274 lei pentru dotările necesare funcționării acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.