O tătăroaică în Festivalul de Muzică Populară – Mamaia 2011

Cea de-a doua seară a celei de-a XI-a ediții a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc, Mamaia 2011, a adus pe scena Teatrului de Vară Soveja tineri soliști instrumentiști cu certe calități artistice.

De o bună parte a tinerilor interpreți de muzică populară din seara a doua se va mai auzi cu siguranță. Și interpreții vocali, dar mai ales cei instrumentiști, un naist și un violonist, au fost foarte bine primiți de public.

La ediţia din acest an, regiunea gazdă, Dobrogea, este reprezentată de Narenji Sirin, o tânără de 17 ani. Directoarea Muzeului de Artă Populară din Constanța, Maria Magiru, explicase anterior că „din cauze multiple s-a ajuns ca, la aceasta ediţie, Dobrogea să aibă o singură reprezentantă, o tătăroaică pasionată de folclorul românesc”.

Moldova este cel mai bine reprezentată în festival, cu 7 concurenți.

După ce miercuri seara a fost organizat un recital al lui Dumitru Fărcaș și al invitaților săi, printre care și marele naist Gheorghe Zamfir, seara de joi i-a fost dedicată unei artiste cu totul aparte dintr-o zonă folclorică aparte, Teleorman: Floarea Calotă și invitații săi.

În această seară, vineri, va avea loc decernarea premiilor pentru cei mai buni concurenți, urmată de seara dedicată Mioarei Velicu și invitaților ei.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Constanța și de Fundația Fantasio, producător asociat fiind Radio România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.