Octavian Morariu a devenit membru al Comitetului Internaţional Olimpic

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires.

Morariu a obţinut 73 voturi pentru şi 14 împotrivă, potrivit cosr.ro.

Octavian Morariu a devenit astfel cel de-al patrulea român membru al CIO, după prinţul George Ghe. Bibescu (primul român membru al CIO, a făcut parte doi ani din organizaţia olimpica internaţională, din 1899 şi 1901, chiar înainte de înfiinţarea forului olimpic naţional în 1924), George Alexandro Plagino (primul sportiv român participant la Jocurile Olimpice moderne, la Paris în 1900) şi Alexandru Şiperco (a fost membru CIO timp de 43 de ani, din 1955, până la moartea sa, în 1998).

Ceilalţi opt membri CIO confirmaţi marţi sunt suedezul Stefan Holm, campion olimpic în 2004 la săritura în înălţime, kenyanul Paul Kibii Tergat, cvintuplu campion mondial la cross-country, Larry Probst, un înalt responsabil al Comitetului Olimpic American, brazilianul Bernard Rajzman, filipineza Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski, rusul Alexander Jukov, etiopianca Dagmawit Girmay Berhane şi olandezul Camiel Eurlings.

Tot marţi, germanul Thomas Bach a fost ales, în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru un mandat de opt ani.

Bach a devenit al nouălea preşedinte CIO din istorie şi îi succede belgianului Jacques Rogge, care s-a aflat la conducerea forului în ultimii 12 ani.

Thomas Bach a fost campion olimpic la floretă pe echipe în 1976.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.