Papa Benedict al XVI-lea visa să conducă Biblioteca Vaticanului

Joseph Ratzinger visa să preia conducerea bibliotecii Vaticanului, una dintre cele mai bogate din lume, a declarat joi noul şef al bibliotecii, francezul Jean-Lousi Brugues, numit chiar de către papa Benedict al XVI-lea, scrie Le Figaro.

“Când papa m-a primit pentru a-mi încredinţa această nouă sarcină, mi-a spus o frază care m-a făcut să reflectez: mi-a spus că înainte de a deveni papă avea un vis, cel de a merge la Biblioteca Vaticanului ca bibliotecar sau arhivar. Un vis pe care, mi-a spus, vrea să-l realizeze acum prin mine”, se arată în cotidianul Vaticanului, Osservatore Romano, care l-a intervievat pe arhiepiscopul francez.”Papa nu mi-a explicat cum”, a mai spus Brugues.

Papa german, fost profesor de teologie şi autor a numeroase volume, este cunoscut pentru pasiunea lui pentru carte şi pentru cunoaşterea istoriei celor două mii de ani de creştinism. Noul bibliotecar al papei a descris biblioteca Vaticanului drept “chila unui vas care nu se vede” şi că doar specialiştii “cunosc, înţeleg”, ştiind “să recunoască munca care s-a depus la Bibliotecă şi în Arhive”.

“Sunt instituţiile care permit bărcii Bisericii să rămâna în echilibru. Dacă nu ar avea această chilă, barca ar fi supusă vânturilor doctrinare de toate felurile”, a spus prelatul francez, care aparţine ordinului dominican. Cu puţin timp înainte de alegerea sa, în 2005, Joseph Ratzinger a comparat Biserica cu o barcă care ia apă peste tot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.