Percheziții în Capitală și 10 județe

O grupare formată din 30 de persoane este acuzată că a falsificat carduri bancare și a montat dispozitive de tip skimming la ATM-uri din Franța.

Poliția Română și DIICOT au efectuat, împreună cu polițiști din Italia și un reprezentant Europol, 20 de percheziții în București și în 10 județe, la locuințele celor acuzați.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate trei hard disk-uri, cinci laptopuri, o tabletă, 30 de suporți optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, nouă carduri bancare, precum și 20.000 de lei și 4.100 de euro.

Veniturile ilicite obținute de membrii grupării se ridică la aproximativ 60.000 de euro.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea DIICOT — ST Pitești, au efectuat, marți, 20 de percheziții domiciliare, în București și în județele Argeș, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoșani, Caraș-Severin și Dolj, arată IGPR într-un comunicat.

Din cercetările reiese că, începând cu 2013, membrii grupului ar fi montat dispozitive de tip skimming la ATM-uri din Franța, ar fi falsificat instrumente de plată electronică și le-ar fi pus în circulație prin achiziționarea de produse de vestimentație și încălțăminte de la mai multe societăți comerciale din Italia.

Cu sprijinul autorităților judiciare din Italia, au fost emise șapte mandate europene de arestare preventivă, iar trei persoane au fost identificate și conduse la sediile parchetelor curților de apel din București și Craiova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.