Preşedintele ANI se plange ca este „intimidat” de politicieni

Preşedintele ANI consideră, intr-un interviu pentru RFI, că reacţiile recente ale oamenilor politici la ultimele investigaţii ale Agenţiei sunt ‘forme de intimidare’, transmite Agerpres.

‘Nu suntem imuni la aceste reacţii. Sunt forme de intimidare. Este inadmisibil pentru reprezentanţi ai statului de rang înalt să prolifereze astfel de poziţii publice, pentru că, vedeţi dumneavoastră, acestea pot fi privite ca o formă de intimidare şi, din păcate, se repercutează negativ asupra muncii noastre şi, de ce nu, a imaginii României în ceea ce priveşte justiţia şi statul de drept (….) Cu siguranţă că sunt interpretate ca şi atacuri directe, intimidări. Până acum, am reuşit să facem faţă cu brio acestor tipuri de abordări, dar asta nu înseamnă ca ele nu produc efecte în plan personal şi nu face ca să se manifeste în alt fel posibil o anumită persoană care este ameninţată sau intimidată’, a spus Georgescu.

Pe de altă parte, preşedintele ANI a adus în discuţie votul Senatului în cazul Mircea Diaconu, pe care îl consideră ca o ‘cenzură politică’ a unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar acest lucru va fi reflectat în raportul MCV.

Întrebat cum percepe reacţiile celor patru miniştri din Guvernul Ponta, declaraţi recent de ANI ca incompatibili, Horia Georgescu a răspuns: ‘Din păcate, aceste reacţii sunt nejustificate, iar argumentele dumnealor nu stau în picioare. Aş face o scurtă observaţie. Ceea ce au spus dânşii, au arătat faptul că ANI a făcut publice aceste cazuri la debutul campaniei electorale. Ce nu au spus, însă, este că dumnealor, prin apărările formulate, au transmis cu întârziere aceste documente şi nu pot să nu fac o legătură cu mesajul pe care l-au transmis ulterior. Deci, noi documentele le-am primit cu două, respectiv trei zile înainte de emiterea comunicatelor de presă, iar alte materiale relevante de la instituţiile competente ale statului ne-au venit cu o zi înainte. Deci, argumentul acesta, că ANI ar fi făcut publice aceste cazuri chiar la debutul campaniei electorale, cu o anumită tentă politică, nu stă în picioare şi pot să spun că, de fapt, asta s-a dorit – transmiterea documentelor cu întârziere pentru ca să se poată, în spaţiul public, prolifera aceasta aşa-zisă alăturare politică a acestor cazuri’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.