Profesorii-suplinitori, speriaţi de examenul scris

Ministerul Educaţiei a modificat în urmă cu două săptămâni regulile de angajare a suplinitorilor din învăţământ. Astfel, în loc să dea interviu, ei au susţinut examen scris, la fel ca la concursul de titularizare din 13 iulie, scrie realitatea.net.

Dintre cei aproape 20.000 de candidaţi înscrişe la concurs, joi la examenul scris s-au prezentat peste 10.100 de candidaţi, adică 51,16%. Şi nu toţi au rămas până la finalul examenului. Dintre cei prezenţi, 26 au fost eliminaţi pentru fraudă, tentativă de fraudă sau lipsa documentelor personale. Alţi peste 1.400 de candidaţi (14,51%) s-au retras în timpul probei scrise: 1.408 din motive personale, iar 60 din motive medicale.

Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie să obţină la acest concurs minim nota 5. Primele rezultatele vor fi afişate în 8 august. Contestaţiile se depun în perioada 8 august 2011- 9 august 2011 (ora 17.00), iar rezolvarea contestaţiilor are ca dată limită 10 august 2011. Rezultatele finale vor fi afişate în centrele de concurs şi la sediile inspectoratelor şcolare în data de 11 august 2011. Posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate după cele două etape de titularizare vor fi ocupate în perioada 23-30 august, conform prevederilor metodologice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.