Promisiunea lui Obama pentru Cuba

Preşedintele SUA, Barack Obama, a promis că va acţiona cu rapiditate pentru a scoate Cuba de pe lista ţărilor care susţin terorismul.

Obama urmează să primească o recomandare din partea Departamentului de Stat în sensul eliminării Cubei de pe lista statelor care susţin terorismul. „Imediat ce voi primi recomandarea, voi fi în poziţia de a acţiona. Decizia nu va fi luată în funcţie de activităţile represive sau autoritariste din Cuba, ci în funcţie de activităţile curente ale Administraţiei cubaneze faţă de terorism”, a declarat Obama într-un interviu acordat postului public de radio NPR.

Preşedintele SUA a făcut aceste declaraţii cu doar câteva zile înainte de a se deplasa la un summit în Panama, unde va fi în preajma liderului cubanez Raul Castro. Decizia ar însemna un pas esenţial spre normalizarea relaţiilor între Wahington şi Havana.

Statele Unite şi Cuba au decis normalizarea relaţiilor pe 17 decembrie 2014, după decenii de tensiuni.

Cuba figurează din 1982 pe lista Departamentului de Stat american cu ţări care susţin terorismul, sub acuzaţia că ar fi oferit asistenţă insurecţiilor marxiste.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.