Radare fixe cerute de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Renate Weber, a emis o serie de recomandări pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, printre care se numără și montarea de radare fixe în zonele intens circulate. Totodată, instituția recomandă introducerea în programa școlară a educației rutiere.

„Avocatul Poporului solicită autorităților competente, prin Recomandări, să ia măsuri urgente pentru creșterea siguranței participanților la trafic. Urmare a apariției unor statistici potrivit cărora România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente de circulație grave, Avocatul Poporului a emis o serie de Recomandări autorităților centrale, în care solicită măsuri urgente în vederea creșterii gradului de siguranță a participanților la trafic. Dorind să analizeze cauzele acestor accidente grave, inițial Avocatul Poporului a solicitat lămuriri Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Companiei Naționale de Căi Ferate ’’CFR’’ S.A., dar răspunsurile oferite nu au avut darul de a clarifica modul concret în care aceste autorități își propun să combată fenomenul accidentelor rutiere”, se arată într-un comunicat de presă.

Printre recomandările Avocatului Poporului se numără montarea de radare fixe între localități și la intrarea în localități, mai ales pe drumurile cu circulație intensă.

„ În cadrul Recomandărilor emise, Avocatul Poporului solicită Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției Române să aibă în vedere, între altele, montarea de parapeți în zonele abrupte; repararea urgentă a drumurilor, pasajelor rutiere, podurilor și viaductelor aflate în stare de degradare; montarea de separatoare de sens, în special în curbe și în zonele în care se pot atinge viteze mari; montarea de radare fixe între localități și la intrarea în localități, mai ales pe drumurile cu circulație intensă și pe autostrăzi; dublarea semnelor de circulație, prin practicarea de marcaje rutiere vizibile pe carosabil; identificarea rapidă a unor soluții pentru descongestionarea traficului în zonele în care acesta se blochează în mod frecvent”, transmite instituția.

O altă recomandare prevede asigurarea în programa școlară a educației rutiere.

„Ministerului Educației Naționale i se solicită, între altele, să asigure, prin programa școlară, educaţia rutieră a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul preuniversitar; să asigure, în unităţile de învăţământ specializate, pregătirea cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere. Ministerul Sănătății va trebui să urmărească exercitarea atribuțiilor ce i-au fost conferite în privința elaborării de norme referitoare la examinarea medicală a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere; în privința stabilirii măsurilor ce trebuie luate de unităţile sanitare, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie generate de cauze medicale; a stabilirii semnului distinctiv ce se aplică pe ambalajul medicamentelor contraindicate conducerii vehiculelor. În context, Ministerul Sănătății va trebui să identifice rapid soluții care să contribuie la îmbunătățirea legislației în domeniu și care să contribuie la reducerea imediată a numărului de accidente rutiere și a creșterii gradului de siguranță în trafic”, se mai arată în comunicatul de presă remis Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Vita asta sorosista a mai gasit o cale de a jupui romanii ! Probabil ca s-a documentat din Franta pulifriciului de Macron, unde radarele fixe sint din 10 in 10 metri, o adevarata „uzina” de facut bani ! (eu, personal, nu pot sa uit cind, „prins” cu 91 km/h pe un drum unde viteza era limitata (aberant) la 90, am luat 90 de euro amenda !! … Dar sluga europeano-corporatista uita ca, tot in Franta sint sute de radare fixe carora li s-a dat foc, s-a tras in ele cu pusca sau chiar cu bazooka ! Tot ceea ce stie e probabil aranjamentul de praduiala comuna cu tot felul de firme de cumetrie (UTI ?) care probabil ca au deja in depozit stocul, gata sa fie montate … Si, apropo, de cind pina cind „avocatul poporului” face propuneri din astea aberante, fara nici un fel de legatura cu activitatea pe care ar trebui sa o aiba si din plin tocmai contra intereselor poporului ?

  2. Ii s-a urcat obezei,soara (asa se zice in Gorj)Pipidei…Fereasca D-zeu sa pui o cominternista intr-un post cat de cat,o aresteaza si pe ma-sa !

  3. Am scăpat de un prost dirijat politic și financiar și am dat de o proastă autentică. Dar, vorba aia, ce e natural e natural…

  4. Nu cred ca o sa vad ziua cand romanii respecta toti legea. Asa lasi cum sunt, dar totdeauna au destul curaj pentru a incalca legea. Daca nu cumva o fi vorba de prostie de mare puritate.

  5. De ce nu este Piine fara sare ? Cit costa spitalizarea in situatiile cauzate de lipsa Piinii fara sare?
    Este mai mult decit neglijenta ! Mai grav

  6. Eeee …iata ce inseamna sa nu fi ruman (deci cocalar).
    Daca era un ruman cerea anularea radarelor.
    In rumania mai exista ceva care functioneaza bine … SMURD-ul ,,, dar ia ghici … nici ala nu este condus de un ruman.

  7. Nu! Eu propun anularea Regulamentului de circulație pe drumurile publice.Limitează drepturile și libertățile cetățenești! Și desființarea Poliției Rutiere!

  8. @Gollum: fac un exercițiu de imaginație și cred că deasupra gâtului ai ceva …gol. Din câte văd, faci apologia
    demenților care circulă cu viteze de peste 100 km/h unde limita este 50. Ia-te de mână cu comisarul cu „avocatul
    diavolului” de deasupra ta, care a văzut radare doar în Franța și care, după mintea lui puțină, ar trebui să aibă
    doar rol decorativ. Radare sunt pete tot în Europa aia ceva mai civilizată. Sunt bine-venite și într-o Românie în
    care pe șosele colcăie șoferi paraleli cu bunul simț.

  9. rromanul se da mare civilizat, are pretentia de la altii sa fie civilizati, cand vine vorba sa plateasca amenzi chiar daca sunt total sustinute de fapte… brusc nu mai vede un motiv sa fie civilizat, brusc nu e bine, pentru ca ajung bani la stat, si statu’ ii fura

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.