Mai e puțin până la Paște, perioadă în care preparatele pe bază de carne de miel sunt pe aproape toate mesele românilor. Mulți preferă clasica ciorbă cu borș, dar aflați că există și alte variante care ar putea deveni preferatele dvs. Una dintre ele: supa de miel.
Ingrediente pentru 4 – 6 persoane
5 bucăți de ceafă de miel
1 pahar de apă
3 linguri de făină
3 linguri de iaurt
1 ou
3 linguri de ulei de măsline
o jumătate de lămâie
Piper negru după gust
Ardei iute după gust
Sare după gust
Mod de preparare
Puneți carnea în oală și adaugati apă cât să o acopere. Fierbeți carnea până devine moale și cade de pe os, iar apoi scoateți-o pe o farfurie. Când s-a răcit puțin, desprindeți-o de pe oase, mărunțiți și puneți înapoi în apa în care s-a fiert.
Într-un castron, bateți făina, ouăle, iaurtul, sucul de lămâie și apa.
Apoi, adăugați încet amestecul de iaurt în oală și amestecați bine.
Adăugați sare și piper și aduceți la fiert.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie, adăugați praful de chili și prăjiți bine. Puteti renunța la chili dacă nu vreți un preparat mai picant.
Turnați peste supă, serviți și bucurați-vă de gust!
					
                      
                      
                      
                      
                      
                      
					
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
S-o mancati voi, cu mama voastra!