Rețetă rapidă și simplă de supă de miel

Rețetă simplă și rapidă de supă de miel. E atât de ușor de făcut încât nu ai nevoie de mari cunoștințe culinare ca să-ți impresionezi musafirii

De CD M
Rețetă rapidă și simplă de supă de miel

Rețetă simplă și rapidă de supă de miel. E atât de ușor de făcut încât nu ai nevoie de mari cunoștințe culinare ca să-ți impresionezi musafirii

Mai e puțin până la Paște, perioadă în care preparatele pe bază de carne de miel sunt pe aproape toate mesele românilor. Mulți preferă clasica ciorbă cu borș, dar aflați că există și alte variante care ar putea deveni preferatele dvs. Una dintre ele: supa de miel.

Ingrediente pentru 4 – 6 persoane

5 bucăți de ceafă de miel
1 pahar de apă
3 linguri de făină
3 linguri de iaurt
1 ou
3 linguri de ulei de măsline
o jumătate de lămâie
Piper negru după gust
Ardei iute după gust
Sare după gust

 

 Mod de preparare

Puneți carnea în oală și adaugati apă cât să o acopere. Fierbeți carnea până devine moale și cade de pe os, iar apoi scoateți-o pe o farfurie. Când s-a răcit puțin, desprindeți-o de pe oase, mărunțiți și puneți înapoi în apa în care s-a fiert.

Într-un castron, bateți făina, ouăle, iaurtul, sucul de lămâie și apa.

Apoi, adăugați încet amestecul de iaurt în oală și amestecați bine.

Adăugați sare și piper și aduceți la fiert.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie, adăugați praful de chili și prăjiți bine. Puteti renunța la chili dacă nu vreți un preparat mai picant.

Turnați peste supă, serviți și bucurați-vă de gust!

 

Distribuie articolul pe:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.