Rezultatele analizelor în cazul copilului care a mâncat shaorma

copil, deces

Au apărut noi informații în cazul copilului de 3 ani din București care a murit după ce a mâncat o shaorma. Primele rezultate par să indice faptul că micuțul ar fi trăit dacă ambulanța ar fi ajuns mai repede și l-ar fi dus la spital.

Testele de sânge ale părinţilor arată că nu aveau în organism bacterii periculoase. Aşadar, cel mai probabil, băiețelul ar fi trăit dacă era tratat în timp util.

Theodor a murit din cauza severei deshidratări, inima lui încetând să mai bată pentru că nu mai avea ce săpompeze. În 8 ore, el şi părinţii, toţi cu simptome de toxiinfecţie, au fost consultaţi acasă de doi medici de pe salvare, dar o ambulanţă fără medic i-a dus la spitalul Matei Balş, mult prea târziu, la aproape 5 ore după ce a fost chemată.

„Ne era rău. Și ei au trimis doar şofer. Theodor era slăbit, foarte slăbit”, a declarat ziariștilor tatăl copilului. Adulţii şi-au revenit doar cu o perfuzie de hidratare. Copilul, în schimb, a făcut stop cardiac şi s-a stins.

„Pierderile de lichide sunt inerente şi la un copil sănătos, cu atât mai mult cu cât e bolnav, şi pierderile sunt mai rapide. Timpul este esenţial în orice urgenţă! Probabilităţile de a face ceva fără urmări sunt extrem de mici.”, a declarat dr. Sorina Coriu, medic pediatru.

Din nefericire, inspectorii sanitari au luat probe foarte târziu, atât din shaormeria de unde cei trei cumpăraseră un kebab, cât şi din casa familiei, deci este posibil să nu se afle niciodată care a fost sursa infecţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.