Președintele deranjat în Coreea de Sud cu situația alianței

O fi președintele departe de România, dar problemele politicii dâmbovițene nu-l lasă să se bucure de vizita din Coreea de Sud. Chiar dacă afirmă că stabilirea a doi candidați pentru alegerile locale din Bucureşti nu reprezintă un succes al coaliţiei, Klaus Iohannis încearcă să vadă partea plină a paharului. Ca să nu pară că s-a înșelat. 

 

Cert, nu este un mare succes al coaliţiei, ca să mă exprim aşa, dar în rest prefer să nu comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona. Discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi noapte, din câte am înţeles. Nu am fost acolo ca să fiu, ca să zic aşa, în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele”, a precizat Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Republica Coreea.

El a menţionat că este important ca lupta electorală de la Bucureşti să nu se reflecteze şi asupra activităţii Guvernului.

„Important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului şi cred că există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală. Cred că toată lumea îşi aminteşte că crearea acestei coaliţii a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, un guvern cu o majoritate serioasă în Parlament pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut; lucru care s-a întâmplat. Deci obiectivul acestei coaliţii a fost stabilitate şi trecerea cu bine prin crize, ceea ce s-a întâmplat. Deci obiectivul a fost atins. Dar cred că mai are potenţial această coaliţie în viitor. Sigur, acum, în toiul campaniilor electorale va fi un pic mai complicat de a menţine buna înţelegere la cotă maximă”, a menţionat Iohannis.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. in politica,partile adunate dau mai mult decat intregul
  Deci cele doua partide au actionat inteligent,’candidatul Cirstoiu’ era o rusine nationala,un gainar mai mare greu de gasit

 2. Ii sta bine cu manusi de majordom.
  „Klaus?”
  „Yes, Sir.”
  „Adu-mi un pahar cu apa, ca arde biblioteca”.

 3. Primul pas spre dispariție a clanului mafiot PNL condus de turistul mondial!…Aleluia PNL…
  Urmează demiterea presedintelui,…oricum își dorea funcții la muie!…o sa aiba timp să-și facă campanie!…
  Îi e frică că nu-l mai primește Ciolacu în țară….😂

 4. ‘Aroganță la purtător’, meritul pentru această coaliție ‘îmi revine’, dezastrul îi aparține! În același registru : ‘Nu știu cum definiți dumneavoastră luxul, eu am venit cu o aeronavă mică.’.

 5. Pe vremuri rula un film numit „Mania grandorii”. Sa fi stiut realizatorii ceva despre prezentul Romaniei?

 6. S-a suparat Milmoiu care ne conduce, o sa -i rada in cap pe Ciuca si Ciolacu cand revine acasa din turismul Presedential

 7. Nu se poate,nu pot sa cred! Cum adicătelea, monstruoasa coaliție clocită in interes personal sa nu-l asculte pe guvernatorul guberniei numita Romania! Huuo jigodiilor cu Johannis in frunte care ne stabilește viitorul de sclavi ai Germaniei!

 8. Impostor, diletant, slugă obedientă, trădător de țară! În alte spații de timp și situații, impostorul ăsta era ori executat, ori condamnat și închis pe viață.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.