„Trăiește românește” sau prefă-te!

Zilele acestea, am trecut de cîteva ori pe lîngă același mare panou electoral pe care scria ”Trăiește românește”. Aparținea PSD-ului! Trebuie să admit că din tot ce s-a lansat în ultima vreme, acesta mi se pare unul dintre cele mai inspirate. Pentru  România acestei  perioade, pusă în  context european și geopolitic, încercată de tot  soiul de obligații și cereri, invitația PSD mi se pare una dintre cele mai potrivite. Țara noastră chiar are nevoie de o respirație  profund românească. Nu importată, nu mimetică, nu contrafăcută, nu forțată!

Vreau să fiu bine înțeles. Nu pledez pentru nimic care ar presupune o separare, o izolare, o ieșire din Uniunea Europeană sau o delimitare. În nici un fel! Dar de o apărare a identității și a unui punct de vedere românesc, cu siguranță, că este nevoie. Pur și simplu, prăvala de interese și influențe au făcut din spațiul românesc unul eterogen, confuz, amenințat, cu o  grilă de valori importată prin impunere, nu prin asimilare sau aderare. Diluarea  specificului românesc din multiple cauze și riscul de pierdere a identității au dus la ascensiunea unor curente pînă acum fără mare impact. Dar ascensiunea lor este continuă și direct proporțională cu importul de norme și modele greu asimilabile pe fondul unei istorii aparte și cu o spiritualitate dominant ortodoxă.

Să  revin la „Trăiește românește”. Niciodată, nu mi s-a părut mai potrivit un asemenea slogan. Sună ca o soluție, de parcă ar fi  fost cerută de o populație nemulțumită,  sătulă de experimente, de traduceri sau de alte impuneri etice. Sloganul propus de PSD sună ca o lovitură de gong, ca un apel la regăsire, ca o mobilizare a populației, ca o chemare la trezirea societății. Din păcate, de îndată ce trecem de acest îndemn de campanie, dăm de altele.  „Cumpără românește!” „Alege românește!” „Românii” în sus, „românii” în jos, de parcă alte etnii n-ar mai fi pe aici. Invocarea identității noastre a devenit o tehnică ieftină de gîdilare a orgoliului, ca o bătaie pe umăr a poporului, ca un tras cu ochiul. „Pensiile românilor”, „salariile  românilor”, „drepturile românilor” sunt doar locuri comune folosite cu scop propagandistic și cu efect din ce în ce mai redus. Pare mai degrabă a fi un avertisment sau o etichetă la o minciună. Abia după ce intrăm în cîmpurile  semantice utilizate în discursuri publice putem sesiza  goliciunea lor, caracterul demagogic al folosirii insistente a adresării de tip „românii mei”, cum  zicea o teleanalfabetă.

Îmi imaginam că acest slogan de impact ar putea anunța și un program pe măsură. O repoziționare a PSD-lui sau o lărgire semnificativă de abordare, născută și din  ascensiunea AUR. Din păcate, sloganul mobilizator sună frumos, dar arată ca un afiș supercolorat lipit pe un tomberon plin cu slăbiciuni și cu gunoaie.

Este suficient să privim la campanie și la ce trăiește și „operează” PSD!

După amintitele îndemnuri propagandistice, vin parcă încolonate toate relele societății românești. Impostori și carieriști pe liste, grupuri de interese încremenite în primării și județe, rude și clienți politici prin instituții publice, campanie electorală plină de șmenuri și aranjamente, coterii și promisiuni deșarte repetate pînă la numărarea voturilor. Apoi, Dumnezeu cu mila!

Ce pare o invitație la o regăsire a identității românești începe să aibă sensul unei invitații la complicitate, la o coabitare cu toate nenorocirile de pînă acum. Ba, și mai rău! Dacă sfertodoctul și controversatul Mihai Tudose este întîiul pe listă pentru Parlamentul European, „trăim  românește” mai prost decît înainte. Era mai la coada listei. Ba se vorbea despre o codiță pentru podul de la Brăila. „Trăim românește” cu un premier care le și învîrte, un fel de  dependent de Gabriela Firea și Florin Pandele, un premier care le scaldă și ne arată că în cazul său școala puțină și pe fugă  precum și experiența de covrigar nu i-au îmbogățit gîndirea. Așadar, în locul unei schimbări de stil, „trăiește românește” înseamnă adună babele la Țintești, dați-le găleți și făină, mobilizați primarii să scoată  țăranii la vot, controlați mai departe Ilfovul cu Pandele și Thuma.

Trăiește românește în accepțiunea PSD-ului înseamnă doar propagandă care  propune rămînerea cu orice preț în aceeași cloacă!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 34

58 de Comentarii

 1. Alege românește = Alege ca prostovanul ,cu burta și cu mana întinsă după pomene.

 2. asa-i maestre ..! raii astia de la PSD ,vreau numai ” putere si functii , fata de LABARALII care ne doresc doar ” binele ,fara sa doreasca puterea ! sau, USR, cel mai ” profesionist partid din tara ..!! in esenta, nu votati PSD.. votati LGBTQ si trotinetistii..!! asa vom face MAESTRE…!!

 3. Domnule Nistorescu nu îi mai jigniți pe covrigari , ei au o meserie cinstită , ăsta din jilțul de prim ministru joacă în alt film , ăla cu Alibaba și cei 40 de ”cinstiți” aflați la guvernare. Numai românește nu au gândit acești pițifelnici , 9 miliarde euro scurse în Ucraina plus încă unul se ”împachetează” in CSTA-ul lor (al hoților , nu al nostru al românilor). Nu vreau să mă mai ”apere” nimeni , nici NATO, nici UE , nici BRICS nici altă gogoriță planetară. Ne costă prea mult să continuăm să ne uităm tot timpul în afara României , în speranța căderii unei ”pere mălăiețe”. A sosit timpul să ne uităm în curtea României și să ignorăm zgomotele regilor și regișorilor străini (Biden, Putin, Xi și care or mai fi pe acolo). S-o lăsăm așa cum a picat pe plan internațional (oricumn suntem invizibili pentru ei) și să ne vedem de ce avem noi de construit pe aici.

 4. Da, pentru că e corect să zici „români”, „românește”. Toți cetățenii acestei țări, indiferent de etnie, sunt români din România.

 5. din respect pentru mine si semenii mei refuz votul catre aceasta clasa politica primitiva si criminala in integralitatea ei! sa nu ne amagim. toti cei care se autopropun pe liste sint doar exponentii dezastrului, ai nesimtirii si bataii de joc, al dispretului fata de propria existenta.

  in continuare, mass media produce notorietate, direct sau indirect, constient sau inconstient, acestei clase politice infecte.

 6. Cel mai tare discurs din parlamentul noii Romanii de dupa asasinarea lui Ceausescu de catre o parte a sucuritatii a fost cel de ieri al Dianei Sosoaca. „Aici este Romania!” a fost esenta strigaturilor sale. Dupa care a recitat din Eminescu avertizarile acestuia care in aceste momente sunt mai actuale ca oricand.

 7. Si totusi maestre, acest slogan este o incercare de opozitie la „sarba progresista” :
  HOP,HOP,HOP SI IN .UR UN DOP !

 8. Un Român, ALEGĂTORUL, are dreptate și eu dezaprob concepția articolului.

 9. Ați ieșit romanasilor la va da în petec? Ce nu înțelegeți ca ceva este defect în tara asta,mentalitatea rromaneasca. Pana nu ieșiți din buda naționalistă veți avea parte numai de păcălici la conducere. Prostovani .

 10. ‘Ironia sorții’, trăim ‘românește’ in fiecare zi: prețuri mari, venituri mici, (in)utilităti și … ‘covrigi de Buzău’ meniți să înlocuiască ‘gogoșile’ și ‘brașovele’ electorale.

 11. o tara fara negociatori este o tara in genunchi. In Romania profund needucata si idiotizata planificat de servicii infiltrate in toate institutiile statului, NU mai exista NEGOCIATORI. cu oricine ai dori sa colborezi te va calca in picioare, daca este nescolit si pr ost a l au.

 12. A trai romaneste sau familiar inseamna altceva. Inseamna sa tii de obiceiul din familie, unii cu supa dulce, altii cu bors, unii cu tocanita, etc. Stau aproape de piata, dar in afara de casul de oaie, legatura de marar, oua am indoieli ca rosiile sunt adevarate si nu ”pe apa/solutii nutritive”. Inseamna sa-ti cunosti inaintasii, sa-ti respecti eroii, poetii si inventatorii. A trai romaneste inseamna sa fii vertical, demn, nu alunecos, nu slugarnic pana la tradare. Oamenii care au demnitate nu mai suporta comportamentul josnic al celor din fruntea tarii, guv. parlament, presedentie, etc.. Le este rusine cu incompetenta diplomatica, lipsita de tactica, de negociere. Grupul de la Visegrad are personalitati educate si care isi iubesc tara. Polonia a negociat inchiderea minelor/CTE-uilor dupa 2040, noi le-am inchis fara sa cracnim, ba am si vandut CTE Mintia, sperand ca nu vor fi nori si nu va fi noapte in Romania si ca bateriile nu vor trebui inlocuite peste un timp. De ce credeti ca unii il invoca precum Mihai Eminescu pe Vlad Tepes pt ca e simbolul dreptatii, cinstei si NEATARNARII. Daca pt Dvs. a-ti iubi tara, valorile inseamna extremism, atunci au murit inutil stramosii nostri si este inutil sa se mai vorbeasca de armata. Armata este simbolul iubirii de tara pana la sacrificiul suprem. Daca nu trebuie sa ne iubim tara atunci nu e necesar nici sa traim in Romania, cu atat mai mult daca in alte parti este respectata/platita bine munca.

 13. Să te prefaci că trăieşti nu este posibil dar să te prefaci că trăieşti românește, este.

 14. Dupa ce lauda sloganul PSD, dl Nistorescu revine la vechea meteahna, „da cu PSD-ul in balta/noroi!!

 15. Ca sa traiesti romaneste trebuie sa cumpar produse romanesti.
  Din pacate, produsele romanesti au preturi astronomice.
  Asa ca prefer sa traiesc si atat.

 16. Mieux vaut tard que jamais.
  Mai Bine mai târziu decât Niciodatâ, in Franceză.
  Decăăănd militez IO întru FAPTuire cvasi Zilnică înSpre Națiomnalism și Patriotism, IO fiind inBAZAT prin Lecturile dintr-un Întreg An 1976 a Istoriei și Culturii Române, a Tratatelor lui Iorga, lui AD Xenopol lui Giuescu si George Călinescu, păstrate ls SECRET, Servicul ”S” de către Comunișții Mari in Funcții, dar ÎmPROSTiți de către Străini înfipți în Cultură, la InDirijare si Ascundere a Adevărului Istoric al României.

 17. ,,…. dea parca alte etnii nu ar mai fi pe aici …” . Domnu’ Nistorescu , romanii sunt o națiune, nu o etnie ,, de pe aici ” !

 18. Adevaratul slogan si program al lupilor in blana de oaie COMASATI PSD-PNL este : ” Furam toti , scapam toti , ne dam legile noastre strimbe sa nu fim condamnati ” !!! De la acest slogan-program nu se abat nici cu o virgula !!! PS- Oricare cetatean cinstit ( nu ticalos platit ) vede asta in fiecare zi .

 19. NU FUNCTIONEAZA nimic dintr.un motiv simplu.Cei care Vor sa uneasca nu.s romani,o fac Ca smecherii doar Ca sa MANUPULEZE sa aibe foloase nu o fac pentru ca simt romaneste si sant grosolani,impostori,grandomani care urasc romanii nu vreau binele romanilor iar romanii simt si nu se fac partasi.Sau daca fac Ceva o fac de conjunctura sa din oportunism.Unde nui patriotism veritabil ,unde nui o grupare cu tact,clasa ,valori si maniere ,unde nui buna intentie neconditionata ,adica romanism,NUI NIMIC!De asta este si multa divuziune in societatea ,este o permanenta incitare la zizanie si divuziune ,asa pot fi manipulati mai usor.

 20. De unde atâta disperare , ura și răutate, nu știu poate din interiorul unui frustrat,a nu-i burzulit pe care o vreme l-am crezut naiv ,dar care e mai mult decât atât.Sa interpretezi un afiș electoral cum te taie capul găunos și să duci ideea la la altceva e o mare prostie.
  Nu le citi dacă nu-ți plac,mie îmi plac!
  Trăiește Românește ,după mine e o aducere aminte că,romanii pot fi liberi și că în sfârșit a venit vremea să voteze români în funcții publice,patrioți și care doresc să facă ceva bun pentru tara asta și pentru noi care mai suntem încă aici.
  Eu știu că în ultimii douăzeci de ani cei ce au făcut ceva bine in tara asta sunt cei de pe afiș.

 21. Sa traiesti romaneste, sa simti romaneste, sa fii roman. Fiecare cu nivelul lui de intelegere.

  Citesc pe Adevarul un text semnat economist Andrei Caramitru in care spune: „Eu nu pot vota cu idioții uitili ai Kremlinului” si ca potrivit unor personalități de rang înalt și think-tank-urilor din capitala Belgiei, „Rusia a finanțat protestele anti-fraking din Europa”. „Fostul șef NATO, senatorii US, Hillary Clinton si think-tank-urile din Brussels au zis clar, formal, oficial, cu dovezi, că Rusia a finanțat protestele anti-fraking din Europa. Cel mai violent fiind cel de la Pungești când așa am dat afară mega investitorul SUA – Chevron. Rusofili de prin bor, o rețea bulgaro-ruseasca plus agenți locali.”

  Si citesc comentariile la iesirea teatrala, de ieri, a senatoarei Iovanovici Sosoaca din Parlament care, pentru ei inseamna a simti romaneste.
  Si eu, ma intreb cum se lucreaza in acest Parlament daca nu-si respecta propriile decizii. Daca ziua de 14 mai avea o semnificatie inca din 2017 dupa cum spunea D.I.S. de ce au uitat-o?
  De ce „alesii nostri” nu dovedesc rigoare, disciplina, responsabilitate? Pur si simplu, au compromis doua evenimente.

 22. Cine vorbesc, $lugoii P$DNL vorbesc?
  Pana si aluat de paine, covrigi vine congelat, importat din afara.

 23. Eu am mă constatat ceva in ultimi douăzeci de ani,ceva ce numai prostii nu vad ,atunci când Un USR-ist afirma ceva este exact invers și exact invers procedez și îmi iese întotdeauna bine ,fara greșală!

 24. Cand se sparge mamaliga romanesca o sa sarà numai ca.ka de comunusti in toate directiile ,o sa vedeti !😁

 25. sa incepem cu inceputul:

  -„rom” vine din tzi’găneshte!

  in romaneshte romul e o băutură de culoare căcăniu inchis,
  intre whiskey si coniac.

 26. cum sa votezi un partid care a legalizat hotia, furati baieti , dar furati mult si daca va prinde odata dati banii inapoi si sunteti negustori cinstiti , va raman banii de la celelalte furturi pentru care nu v-au prins @@@iar „presul” k.w.i.de frica suspendarii a format inca un „guvern al meu ” -al covrigarului – si a si promulgat legea hotiei psd-pnl!!
  Acum inpreuna tot cu „presul” k.w.i, chipurile „CSAT a hotarat „se pregatesc de Inalta tradare – trimiterea de arme strategice in ucraina , pentru ca asa i-a poruncit zaharisitul mos bideu „presului” k.w.i.!!
  hai la vot , la vot , la vot si sa le dam peste „covrig” unde le este lumea mai draga -la vot- si mars cu ei-psd-pnl- mars in gropa de gunoi a politicii.

 27. Ar fi superbă o caricatură cu un tomberon pe care e scris sus politica românească și mai jos, acest slogan pentru alegeri într-un balon care iese din gura unui pitic! Adică: din tomberonul istoriei politice, cetățeanul să aleagă sau nu, românește! P.s. e doar slogan alipit PSD pentru campania electorala și nimic mai mult.

 28. Eu , traind in Germania de vreo cativa zeci de ani, as zice ca in primul rand e mare lucru sa scri pe o pancarda de alegeri „Traiti romaneste” fara sa fi acuzat de nationalism. In Germania doar sa spui „Traiti nemteste” ai fi deja catalogat ca nazist.
  Important e insa altceva , sa ne intrebam si sa definim ce inseamna sa traiesti romaneste, frantuzeste, greceste, etc.? In al doilea rand, in ce tara se mai poate trai asa cum se doreste, adica cum isi doreste natiunea respectiva ? Deja limba originala e stalcita cu tot felul de americanisme, de alimente nici nu mai vorbesc, imbracamintea(moda) asisderea, tot modul de viata e dictat de UE.Daca vrei un suvenir din strainatate trebuie sa ai grija daca e original din tara respectiva,altfel poti avea des surpriza sa fie „Made in China”. Concluzie : depinde de fiecare individ cum incearca, si daca, sa-si pastreze originaritatea (sper ca termenul corect),traditiile, etc., caci in conditiile care traim azi e foarte greu. Trebuie sa luptam pentru asta si in asa fel incat sa nu aparem nationalisti.

 29. „Nicușor. Intelectual. Și eu prefer matematica usturoiului (Piedone Ostropel), dar Nicușor e un matematician căruia nu îi pasă de creatori. L-a întinerit cu nouă ani pe Eminescu atunci când i-a curățat statuia din Cișmigiu. Ultima cifră din 1889 (anul morții) a devenit zero. Cum să construiască sau măcar să renoveze blocuri unul care nu poate să curețe (atenție: să curețe, nu să restaureze) o statuie? Oricum, Nicușor l-a apreciat pe Eminescu mai mult decât ucrainenii. Primăria din Odessa, oraș în care Eminescu a fost la tratament, a refuzat, în aprilie 2024, ca o stradă să poarte numele poetului. În mod normal, acum ar trebui să-l înjure pe Eminescu și useriștii.

  4. Mihai ”
  https://www.national.ro/editorial/razvan-ioan-boanchis/nicusor-si-ligheanul-827525.html/#:~:text=Nicu%C8%99or.%20Intelectual.%20%C8%98i,4.%20Mihai

 30. Nici nu avem de unde alege și nici nu suntem în stare de a alege , fiindcă toți suntem capete înguste, seci.

 31. „Chiar și comuniștii, când dărâmau biserici (anticipându-i pe useriști) și cartiere istorice (Uranus, de pildă), puneau ceva în loc. Niște blocuri. Oribile, dar rezistente. Blocuri cu apartamente care costă mult și azi. Nicușoare, omule de dreapta, tu ce ai construit și ce vei construi? Ești ca ilegaliștii comuniștii care sabotau (mai mult în filmele de propagandă de după 1947) industria de armament germană. Nicușoare, tu ai sabotat apa caldă. Nicușoare, ce însemn electoral ai? N-ai? Ți-am găsit eu. Ligheanu”
  https://www.national.ro/editorial/razvan-ioan-boanchis/nicusor-si-ligheanul-827525.html/#:~:text=Chiar%20%C8%99i%20comuni%C8%99tii,g%C4%83sit%20eu.%20Ligheanul

 32. Spuneam la 10:47 si am repostat la 11:31 plin de elan contrarevolutionar:
  Nea Cornel si-a pus din nou sufletul in palma la prima parte, promitatoare, a incercarii sale analitice, fapt pe care il salut pt ca
  in premiera se detaseaza FERM si fara AMBIGUITATI, de PATRIOTARZII DUSMANI AI VALORILOR OCCIDENTALE!!!
  Din pacate Nea Cornel e urmarit ca un blestem de…GHINION de cate ori se lanseaza in subtilitati analitice!!! Nu a inteles la ce se refera SLOGANU PeSeDe cu recomandarea „patriotarda” „Traieste romaneste!”…Sa revenim la mititei-ciosvarte afumate-cotlete-jumari si shorici, slanina cu ceapa-mamaligutza-sarmalutze-n foi de vitza ciulama compot halvitza, ciorba de burta si de poTROACE ShoshoTROACE si sa lasam naibii sofisticariile culinare exorbitant de scumpe, occidentale…
  Se observa vreo INCALCARE a Precizarii? E ora 11:30…

 33. @ 9:45 „clona progresista”
  „Furam toti, scapam toti” este deviza „USR-oizilor,” care orbiteaza planeta Romania. Ceea ce nu iau in calcul este ca „soarele” lor Sorosh a inceput sa intre in eclipsa si vor fi foarte mirati cand „justitia independenta” va incepe sa-i bage la bulau.
  PS: Din capitolul „invataturile mele pentru clona autohtona”.

 34. Firea, pandele, tudose, psd,…. Nimic de voiculescu și antena3 azi? Slăbuț.

 35. Hai sa ne legam de Soros cand, dupa cum spune Andrei Caramitru si, dupa cum s-a vazut clar in parlament, vantul bate dinspre rasarit.

 36. Nici la muncă, nici la luptă, ci doar vegetăm!
  Candidează legumă și votează altă legumă.

 37. ”Trăiește românește” aparține PSD-ului cum „Plăcuța suedeză” aparține AUR sau USR sau PNL; sau mai bine, cum Bill Gates și Paul Allen țin la piept carnețelul democrat/republican inspirați fiind de angajamentul politic al lui Cristian & Bogdan Diţoiu și Vlad Georgescu, subsidiaritate ‘trăiește românește’. Acestor 3 le datorăm mult în ce privește modul de viață contemporan, dacă e să ne gândim numai la siturile ‘referate dot ro’ și ‘sfatul medicului dot ro’ și suntem gata să le oferim absolut toate datele biometrice pentru a îmbunătăți programul ‘Metrici’ de la mașină la om cu condiția să nu se apuce de făcut vaccinuri precum guru din domeniu.

 38. USR spune sa trăiți ca un european,ca un cetățean occidental,civilizat și școlit. Mana întinsă care așteaptă mura in gura vrea rromaneate și hoțeste. De asta și votează ŕromanește. Nu USR a fost la guvernare zeci de ani. Nu USR a ucis la revoluție, nu au chemat minerii și nici nu au ucis tinerii la Colectiv. Putin bun simt trompetelor FSN-iste. Soros? Ba poulifricilir,”pericolul” Soros este invenția politrucilor prostovani cu doctorate.

 39. Nea Cornel, s-a confirmat din nou TRUCUL folosit de Cerber de a nu-mi publica o postare consecutiva, in timp ce SCLAVETILOR li se publica cate 10(ZECE) consecutiv si inca LA MINUT!!!
  In a doua postare RECLAMAM nepublicarea primului comentariu si te-am criticat pentru amnezia din TITLUL editorialului precedent
  prin redarea INCOMPLETA a secularului proverb romanesc, ca tot vorbim de „Traieste romaneste”, proverb care suna astfel „Nu/Nu-mi vinde pielea ursului din Padure”!!! Te inteleg perfect pt ca, ma Rog, nu oricine isi pastreaza sangele rece cand aude de Padure
  si de creaturile care misuna pe acolo, inclusiv Marele urs siberian IREDENTIST…

 40. Programul politic , programul electoral , al lupilor in piele de oaie PSD-PNL este : FURAM TOTI , SCAPAM TOTI , NE DM LEGILE NOASTRE STRIMBE CA SA NU PUTEM FI CONDAMNATI ! Nu se abat de la el nici cu o virgula ! Cine nu crede sa se uite la averile lor uriase ( terenuri , masini de lux , vile si case de vacante , in tara si in strainatate ) pe numele lor sau neamuri , bunici , mame , tati , veri , soferi de casa ! Sau sclavi de casa adica postaci .

 41. @ 15:20 (o clona autohtona)
  Comitetul protestatarilor profesionisti (formati in Piata Victoriei) va fi invitat sa formeze „corul bocitoarelor”, la inmormantarea lui Don Giorgica. Pentru informatii suplimentare, contactati „clona 15:20”.

 42. ce gust misto are usturoiul romanesc cind e mincat stind la volanul Mercedesului cu cotul iesit pe geam…
  grozav

 43. NU admitem CRITICI de la CaCaMaciu AutoASUMAT cu Delicii PORPRII.
  Nouă, Românilor NE PUT Rău CacaMacii. Deci NU putem să te ascultaăm, chiar de am vrea.
  CUM sa discuți academic cu UNul care PUTE a Hazna si pe Gura cu care încearcă a NE spurca?

 44. Contestatarule,tu autointitulat roman,ce mama naibii ai facut deosebit pentru România sa te crezi bun la ceva? Toată propaganda asta nationalist- prosteasca pornește de la partide pro-rusesti. Nu te întrebi de ce ? Exista doua Românii: una a lasilor,puturosilor,patriotilor de doi bani rămași în ceaușist. Și o Românie a celor care mișcă ceva sa va scoată și pe voi din hazna. Cei care fac cinste României în afara. De la sportivi la IT-isti,fizicieni, medici cât și cei care au deschis o mica afacere în România și plătesc taxe și impozite de rupe. A ONG-urilor carr fac curat în zonele turistici în urma romanilor verzi. ONG-urile care au construit acel spital.

 45. Nu aveam de gand sa-l abordez pe Cpt core/Core zis si „Hmmm” printre alte mai multe duzini de pseudonime de front, dar CONFUZIA din partea finala a comentariului lui m-a decis, referirea la atitudinea lu ShoshoTROACA din 14 mai in forul suprem cand A SPECULAT LIPSA NOASTRA DE INFORMARE asupra ordinii de zi…Deci, asa cum a spus si numitul Corlatean la microfon, COMEMORAREA DETINUTILOR POLITICI UCISI IN GULAGUL ROMANESC, conform Legii din 2017, era prevazuta pe ordinea de zi!!! AGENTA SOVIETICA a speculat prompt in stilul mahalagist cunoscut, cu ragete tunatoare, faptul ca cineva a schimbat ORDINEA STABILITA de abordare, trecand la deschidere PUNCTUL vizand Israelul si nu la sfarsit!!!
  Sa fie clar, pe ShoshoTROACA o intereseaza cele OPT SUTE DE MII de VICTIME ale comunismului romanesc mai putin decat a furnicilor strivite de un tractor turcesc, altfel ar fi urlat gutural din primul moment cand a fost DISLOCATA pe esichier pentru PROCESUL COMUNISMULUI si ar fi cerut MODIFICAREA articolelor din CONSTITUTIE care ASIGURA CONTINUITATEA PUTERII Partidului si Securitatii!
  Stia de NUMARUL VICTIMELOR pe care l-a NUMIT ca fiind 800.000, dar tot CIRCUL abject l-a axat pe chestiubea cu Israelul!!!

 46. Imbecila clasa politica româneasca a creat un imbecil prim-ministru, un guvern plin de imbecili, excroci, nulitati…Traieste româneste dupa cum legifereaza aceasta tagma de nenorociti…mai e ceva de spus?…

 47. Charlie, este bine ca faci aceasta corectare. Din video-ul de aproape o ora si jumatate realizat de doamna si publicat in articol, doamna senatoare se plangea ca subiectul comemorarii a fost abandonat.
  Banuiesc ca au inversat ordinea pentru ca, am inteles ca au fost la balcoane niste invitati care au fost trimisi in Israel de catre doamna…

 48. Charlie, Hmmm este Core pe langa alte o mie de nume? Si noi credeam ca este Angela Similea🤑

 49. Cei patru apostoli au fost trei, Luca si Matei. Am fost multi putini am ramas. A ramas in campul tactic Charlie si omul cu o mie de nume Core, plus redactia. Bate a vacanta mare.

 50. De parca ar conta cu cine votezi! Niste cabotini intr-o piesa de doi bani. Fundamental nu s-a schimbat nimic in ultimii trezeci de ani. Asa ca votati cu cine vreti voi ca tot nu se va schimba nimic la nivel de mentalitate.

 51. Dragilor, daca eu mai scriu inca dupa multe cuvinte rele dar avand in minte cuvintele frumoase pentru care multumesc din suflet, atunci puteti si voi. Dar, daca voi considerati ca este inutil… ca vorbele voastre se pierd ca apa in desert, va inteleg, mi se intampla si mie de multe ori…

 52. Imi amintesc primele comentarii. Scriam, eu si alti „prieteni”, cineva ne „ataca”, noi saream sa ne aparam si odata, Dl. Buduca si-a exprimat nemultumirea pentru zarva care iesea. Imi amintesc ca am fost putin intrigata ca nu intelegea ca ne aparam ci ca isi imagina ca o facem cu buna stiinta… Naivitati de inceput.
  Unde este Dl. Buduca? Dar odata cand autorii de la Coti s-au distrat in roluri de comentatori?
  As putea semna A fost.

 53. imbecila clasa politica in frunte cu k.w.i- cine se aseamana se aduna_- a creiat „guvernul meu” nr.4 – condus de un covrigar -„ciolac la minte”- si impreuna au mosit legea hotiei !! RUSINE !!
  P.S. conform dex : ciolac- ciung ,

 54. Nici acum dupa atatia ani de diversiuni si rastalmaciri in „grup organizat, de prieteni”, Cpt core/Core nu intelege ca a trecut vremea lor si a diversiunilor si rastalmacirilor…Acesti ceausisti antisemiti ai Securitatii ma ataca cu ticacalosie de 12 ani
  si Cpt core/Core are tupeul, ordin Narr, sa acuze pe altii, in speta pe mine, ca-i „atacam”!!! De atunci i-am facut sa turbeze de cate ori le treceam in revista CRIMELE COMUNISMULUI/BOLSEVISMULUI/NAZISMULUI, fapt care se produce si azi, turbarea exprimandu-se prin cele mai abjecte atacuri la persoana!? M-au catalogat ca „legionar”-„evreu”-„kopeikar sovietic/bolsevic”-„muiere”-securist frustrat”, cu UrSulla Miti Tica…Era firesc sa ripostez, dar cu eleganta…Axandu-ma pe fanatismul lor bolsevic…
  Unii dintre acesti ceausisti de joasa speta m-au declarat „nebun-scapat de la glumetzi”, „ca nu mi-am luat pastilele/litiul” sau ca „DELIREZ” precum INFAMUL Anonim, pseudoistoricu militar ceausist…

 55. De ce ar trebui ca acest îndemn „Trăiește românește ! ”să fie repetat la nesfârșit ? Pentru ca niște caricaturi de genul celor de mai jos ( de-atâta nu credeam că se poate 😎 ) să apară din ce în ce mai rar, sau aproape deloc ,) :
  piticul cracanat spune:
  15 MAI 2024 LA 7:58
  Ați ieșit romanasilor la va da în petec? Ce nu înțelegeți ca ceva este defect în tara asta,mentalitatea rromaneasca. Pana nu ieșiți din buda naționalistă veți avea parte numai de păcălici la conducere. Prostovani .”
  Sau:
  „Trebuie sa luptam pentru asta si in asa fel incat sa nu aparem nationalisti.”
  Trebuie să fim naționaliști, nu să părem !
  Doar cei fără patrie, pretutindenarii, au inventat această interzicere a naționalismului și patriotismului care nu-s altceva decât iubirea de NEAM și iubirea de ȚARĂ !
  Pe care ei le-au înlocuit cu iubirea de arginți și cea de plăceri sexuale, până și alea contra naturii umane ! 😎
  Cereți imposibilul n stimabililor și veți primi exact ce meritați: Dispreț la nivel global !
  Singura globalizare reușită ! 😉

 56. „Pana nu ieșiți din buda naționalistă veți avea parte numai de păcălici la conducere. Prostovani .”
  Aici, fără să vrea, piticul agramat are parțial, dar și pârțâial, dreptate :
  Și după schimbările de regim din 1944 și după cele din din 1989 am avut la conducere doar străini de Neam și Țară : Ana Pauker cu clica ei de atunci și liota de Iliești, Constantinești, Băsești, Brucani, Isărești, Bârlădeni, Bercești, ba chiar și Romani, Sârbești, Frunzăverdești, VasilLupești ( sic !) și mulți, mult prea mulți alții de stirpea lor, care numai binele României nu l-au dorit !
  E drept că nu toți Prostovani, dar mai toți Șarlatani care au adus România în halul în care se află : după 34 de ani nu mai avem nimic al nostru, al românilor, totul trecând la ei, sau pe la ei și de acolo spre alte zări senine !
  Crede cineva că cu niște români get beget, dacă nu daco-get, la conducere, fie ei și mai puțin școliți pe-afară, în ongeurile altui globalist vestit ca Soroș, Țara asta ar fi arătat atât de distrusă și românii atât de sărăciți și umiliți ?
  – Poate, tu !, vorba unui cunoscut banc…. cu doi de ăștia….. 😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.