România şi Bulgaria, cel mai mic PIB/locuitor din UE anul trecut

România şi Bulgaria au avut, în 2011, un PIB/locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) mai mic cu aproximativ 50% şi, respectiv, 55% faţă de media din Uniunea Europeană, potrivit unei estimări preliminare publicată miercuri de Oficiului European de Statistică (Eurostat), citată de Agerpres.

Valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) în România s-a situat în 2011 la 49% din media Uniunii Europene, iar ţara noastră ocupă în continuare penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat în PPS a fost de 45% din media UE.

Şi în 2011 cea mai prosperă ţară membră a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost de peste două ori şi jumătate mai mare (274%) faţă de media din UE, urmată de Olanda, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost cu peste 30% mai mare faţă de media din UE.

Pe locurile următoare se situează Austria, Irlanda Suedia şi Danemarca, al căror PIB/locuitor exprimat în PPS a fost între 25 şi 30% mai mare comparativ cu media din UE, în timp ce în Germania, Belgia şi Finlanda, PIB/locuitor exprimat în PPS a fost între 15% şi 20% mai mare comparativ cu media din UE iar în Franţa şi Marea Britanie PIB/locuitor exprimat în PPS a fost între 5% şi 10% mai mare comparativ cu media din UE

În jurul mediei din UE se situează Franţa, Spania şi Italia, iar Grecia, Slovenia, Malta, Portugalia, Cehia au un PIB/locuitor exprimat în PPS mai mic cu 15% până la 25% faţă de media din UE. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.