
Ziua de 8 februarie este data limită până la care vor fi lansate programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”, a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
Programul „Rabla Clasic” din 2022 are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.000 lei pentru o maşină veche casată, sau de 9.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate. Tichetul este utilizabil doar pentru achiziţia unei maşini noi cu noxe emise de maximum 160 g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziţia unui autoturism nou se pot folosi maximum două tichete Rabla.
Utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri suplimentare:: un eco-bonus de 1.500 lei – pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară; un eco-bonus de 1.500 lei – pentru cumpărarea unei maşini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 119 g CO2/km în regim WLTP; un eco-bonus de 1.500 lei – pentru achiziţia unei maşini noi cu sistem GPL/GNC; un eco-bonus de 3.000 lei – pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).
În cazul programului „Rabla Plus”, cei care optează pentru o maşină 100% electrică sau hibrid Plug-in pot beneficia de următoarele tipuri de vouchere: un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WLTP (cu condiţia obligatorie a casării unei maşini vechi); un eco-tichet de 23.000 de lei, pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WTLP (cu condiţia obligatorie a casării a două maşini vechi); un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziţia unei maşini 100% electrice, cu condiţia obligatorie a casării unei maşini vechi; un eco-tichet de 48.000 de lei pentru achiziţia unei maşini 100% electrice, cu condiţia obligatorie a casării a două maşini vechi.
De asemenea, se poate acorda un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani şi are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.
Anul acesta se spune ca sunt cele mai mari fonduri pentru Rabla, speram sa fie si un stoc de masini sa nu trebuiasca sa asteptam 2 ani dupa o masina noua!!
Cupoanele pentru Rabla nu ajung la cei ce au nevoie , Cupoanele ajung la cei ce nu au nevoie si vreau sa faca un ban in plus de 100 lei sau 200 de lei de Cupon . Cei care au Nevoie de Cupoane nu pot Obtine Cupoane , pentru ca nu au Calculatoare , iar Cupoanele cu Programul Rabla , se termina intr-un minut .
o „rabla” bine intretinuta si „iubita” face cat o suta de plasticarii „noi” si proaste. masinile „electrice” cea mai proasta gaselnita a ideologiei „climatice”. ca si tehnologia „saving energy” care in fapt consuma de curent la fel, iar activitatea pentru care a fost programata masina este zero barat.
Programul Rabla la conducerea tarii, pentru guvern si partidele clanuri, cand e programat? Acest program ma intereseaza! Rabla pentru ce am in casa, rexolv prin societatile care aduna deseuri(sunt ale usr), dau telefon, fixam o zi si le cara direct la tocatoare.
– Ce face romanul cind ajunge la ananghie ?
– Isi schimba masina ….