Sărbătoarea nu a oprit vaccinarea

Sărbătoarea nu a oprit vaccinarea. Peste 66.500 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, 3.378.699 de români au fost vaccinați de la debutul campaniei, 1.349.089 cu o doză și 2.029.610 cu două doze.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, luni, la ora 17.00 situația vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 55.463, Moderna 5.746, iar AstraZeneca 5.358.

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 4.334.994. De asemenea, au fost utilizate 476.076 de doze Moderna și 597.239 de doze AstraZeneca.

În ultimele 24 de ore au fost 50 de reacții comune și minore la vaccinare, din care 8 sunt reacții de tip local și 42 reprezintă reacții generale.

În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 14.278 de reacții comune și minore.

147 de reacții sunt în curs de investigare, precizează autoritățile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Huuo! Prezentați corect informația! Doua milioane cu doua doze(complet) +un milion cu o doză care așteaptă a doua doza. Oricum cei vaccinați complet peste șase luni sunt chemați în service, daca nu mor! Sa vezi atunci încurcătură matematica! Huuo!

  2. Sa mori tu de ciuda nu alta. Esti medic epidemiolog cumva? Cunosti chimia atat de bine incat iti dai ca boul cu parerea? De ce nu0ti vezi de drumul tau ?Deveniti penibili voi astia anti inteligenta

  3. Cel mai tare mi se pare războiul din interiorul bor! Nu înțeleg ce are sula cu prefectura, adicatelea men sana in corpore sano! Jigodiile ies la suprafață că untdelemnul!

  4. Doar o mica parte dintre efectele adverse sunt inregistrate in sistem. Este suficient sa cititi forumurile in care oamenii spun ca au dat telefon sa se planga de dureri ale bratului si li se spune ce sa faca, intreaba „dar raportati ceva” si li se raspunde „nu este cazul”.
    In fapt, efectele adverse sunt ATAT de DESE incat asistentele si medicii sugereaza deja vaccinatilor la rapel sa faca in CELALALT brat pentru a reduce durerea si amorteaza. Sa nu dureze mai mult de 24 de ore.

  5. Charlie Numai cu gandul ca trebuie sa fie un efect secundar iti accentuiaza acel efect care poate nu exista decat in capul tau. Chiar asa de emo ati ajuns incat sa va autosugestionati ca aveti efecte adverse? Ba lache ,cand muma-ta te-a facut nu te-a vaccinat? Dar ce preferi,efectele bolii sau ale vaccinului? Cred ca stai numai in casa, iesi la cumparaturi ca sobolanul cand e lume putina si te dai specialist. Daca te apuca virusul esti terminat tataie. Dar vezi sa refuzi si masca de oxigen si vaccinul. Fii rebel ce naiba.

  6. Se va incheia singura fara niciun fas desi, urlatorii vor continua teroarea. Pentru toti care mai credeti ca ganditi obiectiv, cel putin o intrebare decenta in urma unui an cu testari personale pe buzunarul cetateanului, initial costa 5-6-800 lei testarea PCR-covid19, acum pornind de la 250 lei :
    – In ce s-a investit aceste sume uriase adunate in peste un an de zile in Romania?
    – Simtiti imbunatatiri in sistemul sanitar privind sanatatea cetatenilor din Romania?
    Nu motivati ca e vorba de butelii oxigen sau alte teste care oricum sunt asigurate prin achizitii de proasta calitate, stiti prea bine ce urmari exista!

  7. Minti anti sosocarule. Studii publicate la OMS si in alte reviste de specialitate plaseaza mortalitatea produsa de Covid in aceeasi zona ca si gripa influenza. Putin mai severa, dar comparabila.
    In Spania, intr-un studiu, s-a evidentiat ca mortalitatea a fost de 0.8%. Ba chiar la varsta de peste 80 de ani, riscul de deces este de 16% pentru barbati si 6% pentru femei. Este asta virus „ucigas”? Raspuns … NU. Nu este un virus ucigas ci unul doar putin mai sever ca influenza care da gripa.
    Pe de alta parte, un studiu facut de Ioannidis si publicat de WHO (OMS), ne indica faptul ca in populatia sub 70 de ani, mortalitatea reala este intre 0.1 si 0.3%. Similar cu gripa.

  8. @anti sosocari – tu ești doar un agent al globaliștilor. Câți bani iei pentru trădare? Cei 147 care ,,se investigheaza” de fapt sunt morți, dar nu dă bine sa se recunoască asta. Vor muri mai multi in lunile și anii următori de la vaccin decât de la covid. Totul este o mare afacere dar se dorește și reducerea populației ,, neproductive”, recte pensionari și bolnavi cronici. Fricoșii n-au decât să bage serul modificator de ADN in ei. Am avut covid toți din familie. Cele doua fete minore n-au avut absolut nimic! Eu și soția, doar două zile o stare ceva mai proasta. Socrii mei, octogenari, au stat intre 1 și 3 săptămâni în spital, au avut afectare pulmonara 25% soacra și 50% socrul. Acum sunt acasă, se recuperează. Pentru ce sa mai bagi și mizeria aia de vaccin in tine, când imunitatea naturala dobândita este mult mai sănătoasă! Și nu mai purtați masca, alta mizerie a globaliștilor care nu folosește la nimic, doar să va tina in frică! Bucurați-vă de viață, priviti covidul fara frica că este doar o răceală pentru 99% din oameni!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.