Sărbătorile Pascale aduc la TVR 3 programe de suflet

Iuliana Tudor - Festival Lucreţia Ciobanu. Sursa foto tribuna.ro

Din Vinerea Mare, la TVR 3 vă puteţi pregăti spiritual pentru Sărbătoarea Paştelui urmărind pe parcursul a trei zile, de la ora 13.00, învăţăturile unor înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din nordul, centrul şi sudul ţării, în ediţiile speciale Spirit şi credinţă.

Vineri, îl veţi asculta pe IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului, sâmbătă, pe IPS Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, iar în Duminica Paştelui, invitat va fi P.S. Andrei, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei.

În Vinerea Patimilor, de la 20.15, la Cap de afiş, este programată capodopera lirică Requiem Parastas de Marţian Negrea – spectacol susţinut pe scena Operei Nationale Române din Cluj. Compozitorul român a lucrat la această partitură timp de aproape 20 de ani, inspirându-se din cântările funebre româneşti, în special Molitfelnicul tipărit la Sibiu în 1874.

Sâmbătă, aşteptaţi Învierea Domnului urmărind de la ora 23.00 emisiunea Remix  cu concertul de jazz susţinut de Ramona Horvath în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă, iar de la ora 24.00 emisiunea Cântec şi poveste cu pricesne şi tradiţii.

Duminică, în prima zi de Paşti, de la ora 10.00, la TVR 3 E sărbătoare şi răsună muzica  – în spectacolul adus de Alex Calancea band, Fraţii Advahov şi invitaţii lor: Andra, Delia, Nicolae Furdui Iancu, Zinaida Julea, Fuego, Mihai Ciobanu, Natalia Barbu, Guz, Adrian Ursu, Irina Remeş, Igor Cuciuc, Ansamblul Plăieşii şi Andrei Porumbin.

De la ora 11.55 sunteţi invitaţi să petrecem Paştele în Bucovina – la masa de Paşte, iar de la ora 14.00 aveţi Sărbătoare la zi mareo ediţie specială cu câţiva dintre cei mai mari interpreţi populari prezenţi pe scena Festivalului Maria Tănase: Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Ionuţ Fulea, Vasilică Dinu, Veta Biriş.

Tot duminică, de la ora 17.00 sunteţi invitaţi la Întrecerea vedetelor  în probe inedite de Paşte, iar de la 19.00, la Cântec şi poveste, intraţi în lumea satului transilvănean alături de cele mai importante nume ale folclorului din zonă, prezente pe scena Festivalului – Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”. Spectacolul desfăşurat la Cisnadie, judeţul Sibiu, a fost prezentat de Iuliana Tudor.

Seara, de la ora 20.00, petreceţi Paştele urmărind un regal teatral oferit de mari actori români – în spectacolul înregistrat în 1982: Arhipelagul Lenoir de Armand Salacrou. Din distribuţie fac parte: Ion Marinescu, Ileana Predescu, Adela Mărculescu, Ştefan Tapalagă, Simona Bondoc, Matei Gheorghiu, Constantin Dinulescu, Adina Popescu, Eugen Cristea,  Şerban Celea, Gelu Niţu, George Ulmeni.

De la ora 23.00, la Remix urmăriţi concertul etno-rock susţinut în 2017 de grupul de notorietate internaţională Dirty Shirt, originar din oraşul maramureşean Seini.

Luni, 9 aprilie, de la ora 14.00, TVR 3 vă invită Acasă de Paşti  – la Muzeul Satului Bănăţean, alături de interpreţi de prim rang ai cântecului popular din Banat şi Ardeal: Andreea Voica, Mihaela Petrovici, Dumitru Teleagă, Ciprian Roman, Cornelia Căprariu.

De la ora 15.30, petreceţi alături de olteni, urmărind surpriza pregătită de Ansamblul Folcloric „Maria Tanase” din Craiova.

Este vorba despre spectacolul în premieră: „N-auzirăţi de-un oltean?” – cu Mariana Ionescu Căpitănescu, Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Aneta Şişu, Manuela Motocu şi mulţi alţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.