
Analiza probelor din alimentele aduse de organizatorii unui eveniment şi consumate la un restaurant din Negreşti, în urma căruia mai multe persoane au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, a relevat prezenţa e-coli în sarmalele gătite într-o gospodărie şi a stafilococului în caşul achiziţionat de la o stână.
Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a menţionat că rezultatele finale ale analizelor vor fi anunţate în câteva zile.
„Conform rezultatelor provizorii, avem e-coli la sarmale şi stafilococ la caş. Aşteptăm emiterea buletinelor”, a precizat, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Vaslui, Mihai Ponea.
Deşi alimentele consumate nu proveneau de la restaurantul din Negreşti, ci au fost aduse din exterior de organizatorii evenimentului, ordonanţa de suspendare a activităţii unităţii de alimentaţie publică este în continuare valabilă până se lămureşte situaţia.
Vineri, mai multe persoane, adulţi şi copii din două ansambluri populare, care au participat la filmarea unui videoclip care reda o nuntă tradiţională românească, au ajuns la spital cu simptome digestive după ce consumaseră produse alimentare tradiţionale, caş, ceafă afumată, sarmale, plăcinte cu brânză şi sandiviciuri.
Ulterior, organizatorii evenimentului au anunţat că toate alimentele consumate au fost aduse din exterior şi nu au fost preparate în restaurant.
Reprezentanţii ansamblurilor „Soleştenii” şi „Mlădiţe codăeştene” sunt implicaţi în multiple acţiuni de promovare a culturii şi tradiţiei populare şi au organizat de-a lungul timpului numeroase şezători populare sau tabere de tradiţii şi obiceiuri cu ocazia cărora s-au preparat şi consumat bucate tradiţionale gătite în casă.
Cică autoritățile iraniene au amputat mâinile a doi hoți! Pe când în România?
Păcat că n-au prins așa ceva și,, sărmăloșii ” de la Treicoceni …
Sunt foarte curios citi din cei vinovati pt. fapta lor vor fi pedepsiti asa cum trebuie si mai mult ca sigur ,vor fi pedepsiti exact cum stim noi ca se practica in Romania si scapa doar cu niste amenzi .
Situatia din alimentatia publica, nu in ultimul rand din cauza multinationalelor, este ca-ta-stro-fa-la!!!
Nici Piedone nu mai poate asana mlastina coruptiei si bataii de joc. Odata cu plandemia, odata ce foarte multi clienti nu-si mai vad fizic livratorul de mancare, a scazut si responsabilitatea: „pune-le orice in troaca, ca prostii mananca”, e deviza restaurantelor si supermarketurilor.
Inainte sa vina rusii si inainte sa apara jefuitorii internationali cu cravata, la costum si cu serviete elegante sa ceara dobanzile la dobanzi, din cale-afara de criminala e situatia in alimentatie.
O chestiune de-a dreptul de siguranta nationala!
Din astea a mâncat și Mândruță la pomana de la palat? A mai fost una pe nume Andreea Pora care a halit la greu la Atheneu și nu am mai auzit nimic despre ea! Să-i fie țărâna ușoară și pomana cat mai grea!