Secretele cremei de zahăr ars, rețetă mănăstirească

Maica Isidora de la Mănăstirea Arnota ne împărtășește o rețetă de casă foarte îndrăgită și

Secretele cremei de zahăr ars, rețetă mănăstirească

Maica Isidora de la Mănăstirea Arnota ne împărtășește o rețetă de casă foarte îndrăgită și

Maica Isidora de la Mănăstirea Arnota ne împărtășește o rețetă de casă foarte îndrăgită și foarte ușor de preparat. Este vorba de cremă de zahăr ars.

Care este ingredientul care face diferența și ce tehnică folosesc maicile pentru ca zahărul să iasă perfect?

Ingrediente: 2 litri lapte 500 g zahăr 5 g sare 16 ouă 2 lămâi

Mănăstirea Arnota

este un lăcaș de cult ortodox din România care aparține de Arhiepiscopia Râmnicului. Este situată în satul Bistrița (comuna Costești) din județul Vâlcea. Mănăstirea a fost ctitorită de Matei Basarab și soția sa Elina, iar biserica poartă hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Distribuie articolul pe:

10 comentarii

  1. Ce poți cere unor cretini Progresei?
    Mamelucii aceștia trebuiesc internați la BABAU,poate își revin din aiurelile pe care le debitează.

  2. O reteta manastireasca si nu lumeasca!Cu rugaciune si cu inima curata crema iese un deliciu.
    Multumesc,Maica Isidora! Astept noi retete.🤗
    Sanatate, putere, ajutor si mantuire sa va dea Dumnezeu! 🙏🙏

  3. Cata rautate din partea unora!! 😥
    Sa va ajute Bunul Dumnezeu sa va vindecati patima!
    Multumim,Maica Isidora! Manastirea Arnota este un colt de rai unde o mana de maici slujesc Domnului.

  4. Mai bine nu! Pentru ca ouale nu sunt de post. Iei ouale de la gaina adica te folosesti de stradania gainii.
    Jalnica fiinta esti, intai tu plina de placeri ale simturilor. Apoi si vorbesti de atatarea lor. Nu in asta sta fericirea.

  5. Mie imi place reteta de crema cu zahar ars fara lamaie. Cel mult vanilie.

    Dupa ce ai invelit cratita in zahar ars o lasi la racit,

    Bati bine 7 oua cu 200 gr zahar si torni incet apoi laptele FIERBINTE (1 litru). Se toarna in fir subtire si intre timp amesteci cu telul, Cand crema este gata o torni in cratita tapetata cu zahar ars si introduci cratita cu crema intr-o alta cratita cu apa fierbinte (baine mari), acoperi cratita cu crema cu hartie de copt si o introduci la cuptor. 50 -60 minute la 180 grade. Garantez calitatea. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca apoi o puneti cateva ore la frigider, Succes garantat.

  6. Nu stiu de aceasta Retzeta dar eu stiu ca se pune la Lapte , Faina si se ingroasha Laptele se lasa sa se Răcească iar la urma se pune Zahar Ars , stins cu Apa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.

@2025 Cotidianul.ro. Toate drepturile rezervate