Rotirea cadrelor cu greutate pe funcții

Șefi au fost, șefi au rămas!

Laurenţiu Chirvăsuţă

O serie de foști parlamentari cu notorietate, care nu și-au mai găsit locul pe listele PSD pentru Camera Deputaților și Senat la finele anului trecut, au ajuns iar în primele rânduri decizionale. Reciclați politic la foc automat de către Liviu Dragnea, foștii senatori sau deputați s-au căpătuit cu funcții de conducere prin diverse ministere. Deși aproape că se jurau că nu mai sunt interesați de politica la vârf și că se bucură că li s-a oferit „un respiro“ de către conducerea PSD, timpul i-a contrazis. Trecerea vremii le-a devoalat adevăratele intenții și dorințe atât lui Mădălin Voicu, actual secretar de stat la Ministerul Culturii, cât și Rodicăi Nassar, tot secretar de stat, însă la Sănătate, și lui Laurenţiu Chirvăsuţă. Dacă pentru foștii senatori și deputați soarta pare că s-a răsucit pe călcâie 180 de grade și a început să le surâdă din nou, oferindu-le niște sinecuri, nu același lucru se poate afirma despre destinul activiștilor de partid din eșalonul trei. Mai mulți foști edili aproape că s-au trezit pe drumuri după ce au părăsit posturile pe care le ocupau și nici nu s-a mai încercat „recuperarea“ lor.

Executat silit, dar propulsat politic

Traseistul Laurenţiu Chirvăsuţă a devenit recent vicepreşedintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS). Chirvăsuţă a fost senator PSD între 2008-2012, iar din 2012 a intrat din nou în Parlament, în Camera Deputaților, pe listele UNPR. Anul trecut a trecut înapoi la PSD, dar nu a mai prins încă un mandat de parlamentar. Fostul senator a fost executat silit în 2015 de bancă pentru o datorie de 700.000 lei. Inginer constructor de meserie şi patron de posturi de radio în Tecuci şi Târgu Bujor, conform ultimei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor în mandatul trecut, Chirvăsuţă avea bijuterii şi ceasuri de 6.900 euro, titluri de stat de 32.000 lei şi venituri de 130.347 lei. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) la care fostul parlamentar este vicepreşedinte are atribuţii în domeniul administrării, privatizării, postprivatizării şi valorificării creanţelor. Mai mult, această instituție reprezintă statul român în procesele de la Curtea de Arbitraj Internaţional. De asemenea, AAAS este instituţia prin care urmează să fie plătite şi restul despăgubirilor pentru victimele FNI, cifrate la circa 300 de milioane de lei.

Un fost edil te plimbă prin București

Fostul primar al comunei dâmbovițene Hulubești Adrian Chiriță s-a întors la meseria sa de bază, la taximetrie. Edil al localității între 2008-2016, acesta nu le-a rămas dâmbovițenilor în memorie grație realizărilor sale, ci traseismului politic pe care l-a practicat. Chiriță și-a făcut carnet de membru la patru partide în cei opt ani de mandat. De la fostul PDL s-a mutat la PMP, apoi a trecut la UNPR, ca într-un final să se înregimenteze în PNL. Pe lângă „pelerinajul“ doctrinar, Chiriță a mai lăsat în urma sa și o primărie înglodată în datorii foarte mari, cu proiecte și lucrări plătite, dar nerealizate. Se spune prin comuna dâmbovițeană că nici agoniseala personală n-a gestionat-o prea bine fostul primar. Acesta și-ar fi pus în vânzare mai multe lucruri din gospodărie ca să astupe datoriile pe care le-a acumulat. Până la urmă, fostul edil și-a vândut și casa și s-a mutat în Capitală, ca să înceapă o nouă viață. Adrian Chiriță și-a reluat meseria de bază, cea de taximetrist, pe care a lăsat-o deoparte în momentul în care s-a decis să își încerce norocul pentru primăria comunei Hulubești.

Dat în judecată de furnizorul de energie

Fostul primar al localității Aninoasa Ilie Botgros a fost executat silit pentru o datorie către societatea de distribuție a energiei electrice. Din cauza unei datorii de 600 de lei pentru electricitatea consumată și neplătită, fostul edil a fost trimis în judecată. Botgros s-a folosit în campania electorală de stâlpii de iluminat pe care și-a amplasat materialele electorale, iar după ce a pierdut alegerile nu a mai vrut să achite datoria. La vremea respectivă, Botgros era președintele PDL, dar a candidat din partea Uniunii Social Populare care, între timp, a dispărut. Nu au dispărut însă și datoriile, de peste 600 de lei, către Enel. Plin de haz, fostul edil a recunoscut datoria, dar a încercat să scape de responsabilitate, susținând că nu a primit factura și, din acest motiv, nu s-a achitat de obligația financiară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Anca Toader 86 Articole
Author

3 Comentarii

    • SA-L AMINTIM SI PE FOSTUL SENATOR DE TR. , STUPARU TIMOTEI , AZI SECRETAR GENERAL AL SENATULUI ROMANIEI . CHIAR DACA IN 2016 A FOST CONDAMNAT LA 2 ANI DE INCHISOARE , PT. DELAPIDARE !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.