Senatorul Agrigoroaei, închisoare cu suspendare

Senatorul Ionel Agrigoroaei a fost condamnat la doi ani, şase luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze şi 80 zile de muncă în folosul comunității, potrivit Bursa.

Agrigoroaei este acuzat că a luat de la o bancă din Iaşi un împrumut în franci elveţieni, în baza unor acte false.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi atactă cu apel.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să-l condamne pe senatorul Ionel Agrigoroaei la un an închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, opt luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, șase luni pentru uz de fals, un an și șase luni pentru înșelăciune și un an de închisoare pentru complicitate la înșelăciune. Instanţa a decis ca parlamentarul să execute pedeapsa cea mai grea de un an şi şase luni de închisoare, la carea a adăugat un spor de 1/3 din totalul celorlalte condamnări, rezultând o pedeapsă finală de doi ani, șase luni și 20 de zile închisoare.

Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de patru ani, perioadă în care senatorul va presta muncă neremunerată în folosul comunității pentru 80 de zile în cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași- Serviciul de Evidență a Persoanelor sau în cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iaşi.

De asemenea, Ionel Agrigoroaei este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul Iași sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În același dosar, ICCJ a condamnat-o pe soţia senatorului, Antonela Agrigoroaei, la doi ani și patru luni închisoare cu suspendare și a obligat-o să presteze 80 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Clinic de Pneumologie Iași sau la Căminul de Pensionari „Sf. Cuv. Parascheva” Iași.

Fratele senatorului, Dănuț Agrigoroaei, a primit doi ani închisoare cu suspendare și 80 de zile muncă în folosul comunității în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă sau în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, iar cumnata parlamentarului, Laura Agrigoroaei, un an și patru luni de închisoare cu suspendare şi a fost obligată să presteze acelaşi număr de zile de muncă în folosul comunităţii la Centrul de zi „Prichindel” sau în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola din Iaşi.

De asemenea, magistraţii i-au condamnat şi pe Stelian Borș la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare, Lăcrămioara Borș la un an și trei luni de închisoare cu suspendare şi pe Dana Mihaela Duduc la un an, nouă luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare.

Totodată instanţa mai dispus ca senatorul Ionel Agrigoroaei să plătească împreună cu soția și fratele lui echivalentul în lei al sumei de 406.469 franci elvețieni, reprezentând despăgubiri civile, urmare convenției de credit către partea civilă Rabon Credit Solutions România SRL. Soţia, cumnata şi fratele parlamentarului şi Mihaela Duduc au fost obligaţi să plătească către aceeaşi parte civilă echivalentul în lei a sumei de 443.076 franci eleveţieni, potrivt unor convenţii de credit din 2007 şi 2008. De asemenea, Ionel Agrigoroaei şi alte trei persoane trebuie să plătească și echivalentul în lei a sumei de 19.243,28 euro către SC Kredyt Inkaso Portfolio Investments Luxemburg SA, conform deciziei instanţei supreme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.