Suspiciuni de trafic de ființe umane la Jocurile Francofoniei

Viceministrul Sportului din Congo a reclamat dispariția a zece sportivi din țara sa care participau la Jocurile Franofoniei, la Nisa, și a acuzat pentru aceasta ”anumiți agenți sportivi” care fac trafic cu atleți africani.

Șapte basketbaliste congoleze, un fotbalist și doi cicliști au dispărut în noaptea de sâmbătă spre duminică din hotelul în care erau cazați. Numărul sportivilor africani care au dispărut din delegațiile țărilor lor la Nisa se ridică acum la 18, pentru că anterior a mai fost anunțată dispariția unui ivorian și a șapte sportivi din Djibouti. Nu este un fapt neobișnuit, însă acuzațiile făcute de oficialul din Congo aruncă o altfel de lumină asupra acestor incidente. El vorbește despre rețele de impresari sportivi care se ocupă cu traficul de ființe umane.

Duminică, poliția a fost nevoită să intervină in satul sportiv, unde membrii delegației congoleze erau gata să linșeze un student congolez din Franța, fost sportiv, după ce l-ar fi surprins vorbind la telefon cu sportivele dispărute.

”De la sosirea noastră la Nisa, în jurul sportivilor au ajuns să roiască agenți. Ne temem că au reușit să le sucească minițile pentru a-i ține sub observație, cu scopul de a-i ”vinde” cluburilor europene, obținând sumele pentru transferuri”, spune responsabilul delegației congoleze, care este și viceministrul Sportului. Acesta a mai spus că este îngrijorat pentru soarta sportivilor dispăruți, pentru că ei nu au dat niciun semn familiilor din țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.