Teatrul Nottara vă invită la un „Fest(in) pe Bulevard”

În cadrul conferinţei de presă organizate miercuri, 16 iulie 2014, în elegantul spaţiu al Café Nott, criticul de teatru Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara, a oferit detalii despre cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru ”Fest(in) pe Bulevard”, care va avea loc între 11 şi 18 octombrie 2014.

Faptul că traversăm o perioadă zbuciumată în toate domeniile este mult discutat. Acest festival s-a născut tocmai din nevoia de a exorciza toate crizele vieţii contemporane prin întâlniri frumoase între artişti valoroşi care redau, prin spectacolele lor, sens vieţii. Manifestarea cuprinde două secţiuni: una competitivă, intitulată ”Mici crize şi… electorale”, desfăşurată la Sala ”George Constantin”, şi una necompetitivă, denumită ”Bulevardul Comediei”, care va fi găzduită, la Sala ”Horia Lovinescu”, montări de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă: ”Noul locatar” de Eugène Ionesco, spectacolul regizorului Gábor Tompa, în scenografia lui Helmut Sturmer – un important eveniment teatral.

Gabriel Răuţă, Ion Grosu şi Francisco Alfonsi, în Noul locatar

Publicul va putea viziona spectacole din Franţa, Bulgaria şi Cehia, alături de producţii ale unor teatre din Bucureşti, din ţară.

Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: ”Scene din viaţa insectelor” de Karel Čapek, direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză; ”Panică” de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu; ”Bob (Fasole)” de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Gorgievski; ”Brad de Crăciun la familia Ivanov” de A. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán; ”Poker Face” de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică; ”Maso” (Carne) de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric. Spectacolul ”Rapsodie-n roz” după ”Oscar şi Tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan va fi susţinut în afara competiţiei.

Costin Dogioiu şi Cristiana Ioniţムîn Poker Face

Şi anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival, şi anume ”Poker Face”, după textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce în prim-plan un eveniment important din istoria recentă, Revoluţia de catifea – moment care a provocat crize şi a schimbat vieţi. Autorul Petr Kolečko a fost prezent la premiera pentru presă, care a avut loc în data de 12 iunie 2014.

Pe ”Bulevardul Comediei” vor putea fi vizionate producţii ale unor teatre din ţară şi din Bucureşti, printre care amintim: ”Titanic vals” de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), ”Tartuffe sau Impostorul”, de J.B.P. Molière, versiunea scenică şi direcţia de scenă aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), ”Play Shakespeare” în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi ”VICTOR‘ia (opus 1)”, un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală ”Petits Bâtons Production”).

Andreea, Petrovici, Ella, Repan, în Rapsodie-n roz

În ultima seară a festivalului, tot pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache şi invitaţii săi vor susţine un spectaculos concert.

Deschiderea oficială va avea loc pe data de 11 octombrie 2014, cu un eveniment stradal inedit, un happening prin care trecătorii de pe bulevard vor fi invitaţi să devină spectatori.

Victoria Cociaş şi Ion Haiduc în ”Poker Face”

Pe toată perioada manifestării, ”Teatrul Nottara” va găzdui şi alte evenimente conexe. Va continua proiectul ”Spectacolul începe cu o lectură”, iniţiat de regizorii Mihai Lungeanu şi Alexandru Mâzgăreanu, la care vor participa studenţi ai UNATC, în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole-lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard.

De asemenea, vor fi organizate colocvii, lansări de carte şi o expoziţie de fotografie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.