TVR 1 revine la Chișinău, după șase ani de absență

În cadrul vizitei sale în R. Moldova, la sfârșit de august, premierul Ponta declara că problema emisiei la Chişinău a televiziunii publice româneşti ar putea fi rezolvată în două-trei săptămâni.

Televiziunea publică românească TVR 1 a avut un studio la Chişinău care s-a închis în perioada de conducere a Partidul Comunist, iar redeschiderea postului a fost unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi a întâlnirii dintre premierii Iurie Leancă şi Victor Ponta.

În acest context, Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat pentru evz.md că documentul prin care principalul post public de televiziune românesc, TVR 1, va reveni în eterul Republicii Moldova va fi semnat, joi, la Chişinău.

În anul 2007 autorităţile de la Chişinău au retras licenţa de emisie a postului public român de televiziune TVR1, scrie UNIMEDIA.info.

Ulterior s-a decis ca pe aceeași frecvență postul local TV 2 Plus să retransmită programele postul de televiziune român Antena Internaţional. La scurt tip 2 Plus a început să pună pe post 70% programe proprii, lăsând restul de 30% postului român de televiziune Antena 1.

În noiembrie 2010 pe frecvența respectivă a început să fie transmise gratuit unele emisiuni ale TVR-ului. În prezent 2 Plus difuzează în special telenovele latinoamericane şi buletine de ştiri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.