Un organ reprezentativ al unei elite profesionale poate fi gestionat după acelaşi management ca un S.R.L.?

Mediatorii se află acum în campanie electorală pentru alegerea Consiliului de mediere. În ceea ce priveşte situaţia medierii, lucrurile, în formă brută, se prezintă astfel: dintr-un numãr de 10.200 de mediatori autorizaţi, au rãmas nesuspendaţi un numãr de 6.765 persoane, cu drept de vot, mulţi neavând activitate.

Dupã cum interesul general al românilor pentru alegeri rar trece de 50%, majoritatea nici nu ştiu cã ar avea posibilitatea de a-şi exprima votul, în perioada anunţatã de CdM.

Mediatorii sunt un grup eterogen, cu interese diferite, cu diferenţe culturale mari, au atitudini similare cu politicienii din spaţiul public al anilor 90. Vã reamintiţi, erau 175 de partide, de dreapta, de stânga, sau liber schimbist de centru. ( adicã, avea sediul prin centrul Bucureştiului, la beraria Gambrinus ).

Mediatorii au 122 de asociaţii profesionale. Ne-am interesat de ce atâta zarvã, care-i miza, acestor alegeri.

E o industrie cu servicii adiacente stingerii conflictelor , în care avocaţii “ fãrã voce ”, dimineaţa sunt prin tribunale şi pe la Camera de Muncã, iar dupa ora prânzului, sunt la biroul de mediator.

Altfel spus, se recomandã pe te miri unde, ca fiind avocat- mediator.
Existã însã un segment “al mediatorilor care s-au orientat”.

Într-o perioadã de crizã, membrii CdM, în frunte cu Valeriu Dorin BÃDULESCU –preşedinte al Consiliului de Mediere, avocat de Buzãu, vicepreşedinte la PNL Buzãu, (cu susţinere de la partid) au avut retribuţii lunare între 4.500 Ron/lunã şi 17.000 Ron/lunã.

Salariile au mai crescut în ultimul timp, cum a declarat Ion DEDU, şi dumnealui candidat pentru un nou mandat. Dupã tradiţii româneşti, acum se dezic unii de alţii, ca si cum nu ar fi petrecut împreuna de douã ori pe lunã, pe la şedinte grele, care au durat câteodată, …, peste opt ore.

http://webmail.cotidianul.ro/cpsess9880839814/3rdparty/roundcube/index.php?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX&_uid=24928&_part=3&_mimewarning=1&_embed=1&_extwin=1

În condiţiile astea, se pare că e foarte rentabilă “meseria” de mediator. Numai că trebuie să găseşti şi o şcoală de formare profesională care să-ţi asigure statutul atât de râvnit.
Momentan, toţi mediatorii sunt în campanie electorală, aşa că porţile sunt închise temporar, pe motiv de alegeri.
Ceea ce dovedeşte că e o pâine bună de mâncat!
Ce ziceţi, să candidez şi eu?

Iulian BOLOZAN

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.