Zelenski recheamă Occidentul să accelereze livrarea de F-16 şi Patriot

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a chemat din nou miercuri pe aliaţii occidentali ai ţării sale „să accelereze livrarea” avioanelor de luptă F-16 şi să transfere mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot, după o lovitură mortală a Rusiei în Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, informează France Presse.

„Consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei şi accelerarea livrării de F-16 către Ucraina sunt misiuni vitale”, a scris el într-o postare pe reţelele sociale. „Nu există nicio justificare raţională pentru a explica de ce Patriot, care sunt multe în lume, încă nu acoperă cerul Harkovului şi al altor oraşe atacate de teroriştii ruşi”, a adăugat Zelenski.

Mai multe lovituri ruseşti au făcut miercuri cel puţin trei morţi şi aproximativ treizeci de răniţi, în special la Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei.

La Harkov, care avea aproape un milion şi jumătate de locuitori înainte de război, un bombardament rusesc a făcut cel puţin un mort şi 18 răniţi, dintre care patru copii, prin lovirea unor ţinte civile, au anunţat autorităţile locale, aminteşte AFP.

Potrivit primelor informaţii de la Parchetul General, două bombe de mare putere, lansate dintr-un avion, au avariat clădiri de locuinţe, o şcoală şi o grădiniţă în timpul după-amiezii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

21 de Comentarii

 1. Dati-le imediat, toate vor exploda pe teritoriul Ukrainei, rusii pot sa stea sa se uite, doar. Zele va distruge Ukraina complet, cu mercenarii SUA, UK, FR si polaci cu tot !

 2. Oare occidentalii s-au tampit si executa tot ce solicita acest descreierat ?
  Cea mai buna solutie este negocierea, Ucraina sa inapoieze teritoriile care nu-i apartin , dupa care o sa se instaleze si pacea.

 3. CORECTIE ! NU CHEAMA…..DA ORDINE, IN CALITATE DE IMPUTERNICIT AL FAMILIEI ROTSCHILD….

 4. Conform siteurilor românește de profil,ucranii lovesc puncte strategice rusești . Asta ar duce la o retragere imediata a rușilor . Plus că americanii plimba avioane aproape de Moscova .Pai cum vine asta cu realitatea din teren. De ce pica curentul la Uricani? Greșesc urcanii tintele? Nu cred. Mă daca minte cineva? Mă daca din 1944 cineva minte continuu cu nerușinare. Ei? Cine sa fie oare mincinosul?

 5. Asa asa trage-i de urechi, baga-i la plata ca la indemnul lor in loc sa negociezi ai plecat la lupta.

 6. Stai să viez acuș cum trolacii urcaci pun paie pi foc, urlând din spatele tastaturii să i să deie lu’ Jelanie arme ca să continuie răzbelu’ „sfânt”…

 7. Nazistii sunt exterminati metodic, sub atenta supraveghere a lui jelensky & sponsors ..

 8. In acest context international cand TOTI din Europa se inarmeaza in „DRACI”!,iata ca a venit si anuntul Ministerului Apararii din Rusia,care a inceput fabricarea FAIMOASEI bombe FAB-3000,o bomba aeriana de 3 tone si focos de 1,5 tone TNT,cu lansare din avioane strategice si posibilitate de planare proprie pe distanta de 70 km.pana la tinta. Chiar si un BUNCAR are mari probleme daca este atins de aceste bombe rusesti FAB-3000.
  DELIRUL omenirii din aceste zile atinge DEMENTA psiho!!.

 9. Du te maaa Zelenski si fa pace!
  Cu ce constiinta mergi mai departe cu atatea cadavre lasate in urmă?? Si pentru ce? Care suveranitate?
  Genul asta de idealism este alimentat mai nou cu argint viu din conturi bancare.
  Sa redevenim oameni! Pace!

 10. Turcia este complicele principal al urcacanilor in organziarea atacului de la Crocus City. Urcacanii s-au antrenat teroristi in Turica si cu ajutorul amerlocilor. Rusia a ajuns la concluzia ca Turcia vrrea sa reinstaureze Imperiul Ootman si cu teritorii smulse din Rusia. Asa ca Turcia s-a dat foc la valiza. Rusii vor intrerupe relatiile comerciale cu turcii. Incet, incet la final rusii vor transforma Istambului intr-un morman de moloz radioactiv. Doar Biserica Sfanta Sofia va mai ramane in picioare. Aliluia.

 11. „Grupul BILDERBERG prin Forumul Economic Mondial= Davos” a lui Klaus Schwab,este mana de fier a Deep State-ului,adica statul paralel American,care controleaza politica mondiala.
  Politica mondiala DAVOS-Globalista consta in a impune :ateismul,LGBT-ismul,climatismul,transgendenismul,de catre cei mai bogati si puternici oameni din America si din lume.
  Este bine de observat ca MAJORITATEA celor mentionati au varste intre 80 si 100 ani,ceace spune MULTE!!.

 12. Mai multe lovituri ruseşti au făcut miercuri cel puţin trei morţi şi aproximativ treizeci de răniţi, în special la Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei.———-
  Interesant este cum reusesc rusii la fiecare bombardament sa omoare doar doi trei si nu asa cum vedem la armata Israelului in Gaza.Ceva nu este aici in regula ,pe care noi nu intelegem ,deoarece situatia asta cu numarul neinsemnat de morti din rindul populatiei civile , il vedem inca de la inceputul conflictului .Daca ar fi tras rusii cu prastia si tot erau mai multi morti.Intradevar soldati ukrainieni sint omoriti in numar destul de mare ,dar populatie civila asa cum vedem in Gaza ca se intimpla ,in Ukraina nu exista asa ceva.

 13. Ce tupeu pe mascarici!! I-a auziti ce zice: „Nu există nicio justificare raţională pentru a explica de ce Patriot, care sunt multe în lume, încă nu acoperă cerul Harkovului şi al altor oraşe atacate de teroriştii ruşi”, a adăugat Zelenski. Adica Ucraina a devenit centrul universului si noi suntem sclavetii care sa-i asigure lui tot ce vrea! Nu ne intereseaza ca face Ucraina nici pe Ucraina n-a interesat-o ca are teritorii furate de la romani.

 14. Cică: „zelenski RECHEAMĂ occidendul”…Recheama?? În ce limbă e titlul articolului ?

 15. Degeaba le dâ Zburătoare dacă nu le dă BipeZi !
  măR😜g…

 16. Se pare ca titlul articolului este o traducere nefericită din engleză: to recall = a reaminti, a fost tradus ca „recheamă”.

 17. Pana acum rusii le-au distrus 6 Sisteme Patriot asa ca le vor distruge si pe cele pe care Occidentul le va livra eventual urcacanilor. Zdrelycoco urla de pomana. Slava Z.

 18. Sa- infuriat carnatul Scholtz si le-a zis-o rusilor, ha, ha,ha! „Unele țări, inclusiv Ucraina, discută în prezent la nivel de consilieri pentru apărare despre cum se poate ajunge la un proces de pace. Dar permiteți-mi să explic un lucru: pacea este posibilă în orice moment”, a declarat cancelarul german.

  Scholz a adăugat că pentru aceasta, președintele Vladimir Putin „trebuie să-și retragă trupele și să înceteze conflictul”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.