
UPDATE Ilie Bolojan și-a prezentat prioritățile pentru viitorul PNL.
Bolojan a declarat că funcția de președinte al partidului este una onorantă și de mare responsabilitate, arătând că este gata să facă tot ceea ce ține de el pentru ca numele formațiunii să fie similar cu cel al modernizării României.
‘Ținând seama de istoria partidului nostru și de ce a făcut el pentru construcția României moderne este o poziție foarte onorantă, dar în același timp de mare responsabilitate. Dacă îmi veți acorda susținerea sunt gata să fac tot ceea ce ține de mine pentru ca PNL să fie din nou cu numele lui similar cu modernizarea României’, a spus Bolojan, la Congresul extraordinar al PNL, în care se alege noua conducere a partidului.
UPDATE Congresul extraordinar al PNL a ratificat, sâmbătă, modificarea Statutului partidului.
S-au înregistrat un vot împotrivă și două abțineri privind modificarea Statutului PNL, potrivit secretarului general interimar al liberalilor, Adrian Veștea.
Modificările principale la Statutul PNL, care au fost votate de Consiliul Național pe 28 iunie, au fost prezentate de președintele Comisiei de Statut, Gabriel Andronache.
El a arătat că aceste modificări vizează descentralizarea partidului, creșterea responsabilității și stimularea performanței politice.
‘Noul statut introduce o competiție deschisă la conducerea PNL pentru alegerea președintelui, a celor patru prim-vicepreședinți, renunțându-se la sistemul moțiunilor pentru candidatura la președinția partidului, un sistem care s-a dovedit ineficient. Numărul de membri ai Biroului Executiv al PNL va fi redus cu 50%. Biroul Executiv va avea 27 de membri în total – președintele PNL, patru prim-vicepreședinți, secretarul general care va fi votat ulterior în prima ședință a Biroului Politic Național la propunerea președintelui ales, 19 reprezentanți regionali, inclusiv opt vicepreședinți pe care urmează să îi validați (…) și două personalități publice, cu derogare de vechime, la propunerea președintelui al PNL. 10% dintre funcțiile de conducere ale partidului la nivel central și apoi la nivel local vor fi rezervate unor personalități din afara PNL, care pot aduce valoare și prestigiu partidului. PNL dă astăzi semnalul că se deschide spre societate și cooptează oameni de valoare din afara sa. Biroul Politic Național își modifică structura, urmând a fi format din membri BEx și președinții organizațiilor județene’, a spus Andronache, la Palatul Parlamentului.
El a arătat că în Statutul PNL se introduce depunerea mandatului pentru președinții organizațiilor județene aflate pe ultimele zece locuri în clasament la alegerile locale și parlamentare.
‘Conducerea centrală a PNL va numi în aceste organizații președinți interimari, cu misiunea de a redresa organizațiile respective’, a spus acesta.
Andronache a precizat că prin aceste modificări va fi întărită disciplina financiară a PNL, astfel încât să se asigure colectarea mai bună a cotizațiilor și sumele necesare pentru achitarea datoriilor partidului.
Tot sâmbătă, Congresul extraordinar a adoptat documentul programatic al PNL.
‘Prin acest document PNL își reafirmă identitatea doctrinară, articulând o viziune care sintetizează valorile liberalismului clasic cu principiile conservatorismului modern. Această sinteză exprimă curajul moderației, voința reformei și asumarea apartenenței europene’, a explicat europarlamentarul Dan Motreanu.
UPDATE Congresul extraordinar al PNL i-a validat, sâmbătă, în unanimitate, pe vicepreședinții regionali ai partidului.
Aceștia sunt:
Alexandru Muraru – Regiunea de Nord-Est
Alexandru Popa – Regiunea de Sud-Est
Toma Petcu – Regiunea Sud Muntenia
Gigel Știrbu – Regiunea de Sud-Vest Oltenia
Gheorghe Falcă – Regiunea de Vest
Florin Birta – Regiunea de Nord-Vest
Ion Dumitrel – Regiunea Centru
Hubert Thuma – Regiunea București – Ilfov. AGERPRES/(AS – redactor: Dana Piciu, editor: George Onea, editor online: Andreea Lãzãroiu)
UPDATE Congresul extraordinar al PNL pentru alegerea noii conduceri a partidului a început, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în prezența a 976 de delegați.
La eveniment participă și președintele României, Nicușor Dan, precum și reprezentanți ai unor formațiuni politice.
Congresul extraordinar al PNL se reunește, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noii conduceri a partidului, în prezența a 1.200 de delegați.
Potrivit unui comunicat al PNL, pentru funcția de președinte al partidului și-a depus candidatura Ilie Bolojan, președinte interimar al formațiunii și premier. Pentru pozițiile de prim-vicepreședinți s-au înscris zece candidați, respectiv Valeriu Iftime, Adrian Veștea, Florin Roman, Alin Tișe, Nicoleta Pauliuc, Ioan Popa, Dan Motreanu, Ciprian Ciucu, Mircea Minea și Cătălin Predoiu.
Pentru conducerea Curții de Arbitraj candidează Costică Lupușoru, Daniel Buda și Ciprian Dobre, iar pentru președinția Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori a fost depusă candidatura lui Virgil Guran.
Votul va fi secret pentru funcțiile de președinte al partidului, prim-vicepreședinți, președinte al Curții de Arbitraj și președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori. Tot în cadrul Congresului va avea loc și validarea vicepreședinților regionali, care vor deveni membri ai Biroului Executiv Național. În acest caz, votul va fi deschis.
Congresul extraordinar al PNL a fost convocat de Consiliul Național al partidului care a avut loc la 28 iunie. Consiliul Național al PNL a aprobat la acel moment modificarea statutului partidului. Astfel, mandatul conducerii PNL ar urma să fie redus la doi ani. Printre modificări se numără și descentralizarea deciziei în alegerea reprezentanților în formele de conducere ale partidului, recompensarea performanței politice și administrative, responsabilitatea în gestionarea funcțiilor de conducere în partid, eliminarea moțiunii ca element definitoriu al candidaturii pentru funcția de președinte al PNL.
Liberalii sunt hoții sercuristi care au distrus economia românească după 1990! Ăștia sunt imbuibatii după 1990 care au vând butelii și valută forte și au supt sângele poporului român! In numele democrației americane,au furat porul român și acum ne dau lecții de democrație! I-au votat prostii că de aia sunt prosti! Sunt niste scursuri ale societății care s-au urcat pe cadavre! N-au nicio tangenta cu Bratienii! Niste hoți!
niste gargaragii la pnl , la fel ca pe vremea lui nicolae ceausescu cu aplaudacii de la sala palatului din bucuresti ? nimeni sa fie contra ? andrei roman , la propus pe ilie bolojan presedintele pnl , iar acum ilie bolojan aduce pe romani in saracie maxima , mai rau decat pe vremea lui 1944 .
Niste leproși! Prin străini înșine! Aici am ajuns! Poporul român nu mai are repere! Agenturile străine l-au executat pe patriotul neamului! Acum culegem recolta! Poporul român,un popor de corcituri trădătoare! Asta cu marea unire,e o mare vrăjeală!
Falca si Muraru, ce poate fi mai odios ?
La rândul său, mai repede de căt crede, Bolojan va deveni istorie, asemenea lui Orban, Câțu, Ciucă!
Prostracii sunt inconstienti cand ataca facatura marcsista penele din anii 1850 ca afacere de familie, cu toate ca-l cunosc pe adu lat toru lu viitoru sef de familie…
iar Boc, Blaga, Falca, Turcan si mai nou Bolojan…nimic nu se schimba pana nu trec in lumea dreptilor…deci inca 20 de ani cel putin vom defila cu ei…
Orban, Catu, Ciuca , Bolojan. Astia sunt ultimile patru loaze ale PNL. Sprijiniti de desteptii nostri intelectuali care mai au la activ si pe Petrov-basau, Iohannis-dulap si Mucusor cel mincinos.
Am mari emoții!
Sper că din toată șleahta de der//be//dei pnl să aleagă tot un olimpic, chiar și la desenatul cu creta pe asfalt, dar spre „binele” SUBcoloniei romanica sa fie cel mai zelos executant de ordine venite de la stăpâni.
GREATZA!!…BOLO JANE…
Vraja marii! Conducerea României s-a stabilit de Soros când a fost Maia la Oradea!
Cel mai greu o sa fie sa aleaga presedintele, cu atatia candidati inscrisi. Oda conducatorului iubit!
Pentru a merge direct la pușcărie? Superb! Ce se întâmplă cu dosarul penal al bolovanului? Au mutat judecătoarea în altă localitate pentru a nu soluționa la timp și corect acest dosar penal?!
Hai sa pariem ! 10 sau 12 vicepresedinti ? Si citi prim vicepresedinti ?