Zice că-i stringentă! Ciolacu. Să ia legătura cu alte state, cu Italia, cu orice alt stat european…

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a solicitat un memorandum în Guvern, în maximum două săptămâni, privind cumpărarea de brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar.

„Am avut o intervenţie în timpul şedinţei de guvern şi am cerut atât vicepremierului, ministrului de Interne, cât şi doamnei ministru al Justiţiei să ia legătura cu alte state, cu Italia, cu orice alt stat european, să cumpărăm odată acele brăţări, când eşti în control judiciar, când stai şi aştepţi o decizie a instanţei, să se impună aceste brăţări, dar nu numai pentru fapte de corupţie, şi pentru alte fapte. E un instrument folosit şi de Statele Unite şi de întreaga Europă.

În loc să stăm să dăm explicaţii cum a reuşit cineva să fugă, e atât de simplu: Domne’ vedeţi care-s procedurile cele mai scurte, procedură simplificată, cumpăraţi, că nu trebuie să cumperi un milion, nu, ca şi cu vaccinurile. Nu cere cineva să cumpere de un miliard. Haideţi să şi prevenim, pentru că costurile de a-l prinde pe domnul Cherecheş au fost unele majore. Mai mult, ai pus un angrenaj întreg, european, ai solicitat partenerilor tăi să te ajute. (…) Dar nu pot să uit că a putut să treacă cu un buletin al altcuiva, cu 10 ani mai tânăr. Am cerut memorandum, în guvern, în maximum două săptămâni”, a spus Ciolacu, la România TV.

El a afirmat că este vorba de câteva sute de brăţări electronice şi de un sistem care, instituţional, poate fi preluat de la alt stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Cadou anuntat de Ziua Nationala!! Cica ne legam cu bratara si la bine si la rau.
  Comunistii nu stiu sa sarbatoreasca, stiu doar sa strice cheful omului.
  Ce treaba avea 1 decembrie cu bratarile? Ori e zi nationala, ori e bataie de joc.
  La PSD e bataie de joc. De cand a iesit cu panarama de reforma fiscala, Ciolacu n-a mai facut nimic altceva decat acum la sarbatoare frenezia cu bratarile.
  Astia nu au educatie, nu au jena, nu au bun simt sau respect. Nimic din acestea! Si se vede lipsa de patriotism.

 2. „să cumpărăm odată acele brăţări, când eşti în control judiciar, când stai şi aştepţi o decizie a instanţei, să se impună aceste brăţări, dar nu numai pentru fapte de corupţie, şi pentru alte fapte”
  Numai un iobag s-ar fi gandit sa puna bratari sau vraji pe altii sa nu carecumva sa fuga.
  Nerespectarea prezumptiei de nevinovatie este o violare a drepturilor civile ale altuia si totodata un dispret fata de aplicarea legii. Rusine sa-ti fie ca nu respecti prevederile legale!

 3. Un caraghios stupid. Singura țară din UE care am ascultat slugarnic prostiile celor de la Bruxelles cu COdoi și ne-am închis în ultimii 5 ani 4800 MW din putere instalată, ca descreieratul de Orban să-i alunge pe chinezi de la grupurile 3, 4 de la Cernavodă, de ajuns România importatoare net de energie electrică cu perspectivă pe mulți ani înainte. Iar domnul prim ministru Ciolacu, acum două săptămâni voia informatizare că-i dau SRI informații cu întârziere, săptămâna trecută se perpelea să asigure exporturile Ucrainei, acum vrea brățări electronice. Trec zilele și tot mai mult iese la iveală cât îl duce capul. De ce ne urăște atât de tare licuriciul și pune la putere de la Președinte la prim miniștrii în ultimii ani numai nulități este de neînțeles.

 4. Să ai parte de ele Ciolacule! Mai ciocoiule tu mai gândești sau ești orbit de dori ta de putere? Tu crezi ca o sa scapi? Sau Salteluta sau Predoiu pentru toate jafurile făcute…..

 5. Ridicol,dar în Senegal au încercat că tot a fost iapa prezidențială in pelerinaj

 6. Sa dea Domnul sa nu le procure pentru el si pesedeii sai. De obicei asa se intampla in Romania. A mai patit-o si Adrian si Liviu. Victoras a fost menajat pentru ca era util.

 7. Romanii platesc salarii grase probabil la vreo suta de mii de militieni si securisti. Si cu zece bratari pe ei si mafiotii tot vor fugi dat fiind ce militieni si securisti avem. Nu mai bine Ciolacu spunea ca trebuie in sfarsit ca acesti puturosi sa inceapa sa munceasca? Desi trebuie sa recunoastem ca atat Predoiu cat si Gorghiu isi fac treaba bine comparativ cu altii. Au scoala nu ca alti „branconieri” care s-au perindat ca sefi prin acele ministere ce au ramas stat in stat.

 8. Bravo d-le Ciolacu, le-ai rezolvat pe toate si acum ai ajuns la bratari ! Da’, de ce numai pentru cei urmariti penal? Ce-i cu discriminarea asta? La taurine li se pun talangi la gat , ca sa fie usor de gasit pe imas, sa nu se piarda ! D’aia , scapa infractorii in strainatate , ca n-au talangi de astea moderne! Statul roman , organele sale ? Nuuu, n-au nicio vina! Ba, chiar , in mod discret , mai dau si cate o mana de ajutor! Oameni suntem! Asa ca , bratari la toata lumea , inclusiv , la copii, sa nu poata , cumva, ca cineva sa-i rapeasca ! Ce ne jucam ?

 9. Iata o veritabila prostie! Evadarea, sub orice forma s-ar manifesta, trebuie considerata „fuga de sub escorta” si rezolvata prompt, manu militari. N-ar mare lucru ca „evadarile” astea facute chiar la momentul potrivit sa fie aranjate cu stirea asa zisilor justitiari. Oricum, hotatarile judiciare ar trebui sa dainuie toata viata proscrisului, fara prescriere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.