Recesiunea, un moment bun pentru a spori profiturile

Recesiunea este bună pentru a exploata forța de muncă ieftină, spune Lordul Young de Graffham, consilierul premierului britanic.

Acesta explică beneficiile recesiunii, considerată o “perioadă excelentă”, pentru că firmele nou-înființate pot să-și sporească profiturile pe seama muncii plătite ieftin.

Considerațiile lordului Young sunt cuprinse într-un raport ce a ajuns pe masa miniștrilor, urmând să fie făcut public săptămâna viitoare. Acestea au atras însă critici severe din partea sindicatelor, potrivit guardian.co.uk.

Un purtător de cuvânt al premierului a încercat să justifice declarațiile lordului Young arătând că acesta nu a făcut decât să semnaleze o situație existentă.

El a catalogat caracterizările liderilor de sindicat ca fiind „ingrozitoare” și exagerate, denaturate în mod deliberat pentru a se potrivi propriei agende publice.

“Domnul Young nu spune o recesiune este un moment bun, el spune că poate fi un moment bun pentru a începe o afacere, lucru confirmat de statistici”, a fost comentariul purtătorului de cuvând menit să îl apere pe Young.

„Cresterea numarului de noi companii in ultimii ani arata ca recesiunea poate fi o perioada excelenta pentru infiintarea unei afaceri. Competitorii care esueaza permit companiilor conduse bine sa se extinda si sa-si majoreze cota de piata. Aspecte ale productiei, precum locatia sau forta de munca, pot fi mai ieftine si de mai buna calitate, ceea ce inseamna ca randamentul investitiei poate fi mai mare”, a fost comentariul lordului Young care a stârnit controversele.

De altfel, consilierul nu este la prima „abatere”, acesta fiind nevoit să demisioneze în trecut pentru că a estimat greșit efectele recesiunii asupra populației, minimalizat impactul acesteia.

De asemenea, Young a fost sancționat de opinia publică după ce acesta a declarat că, de fapt, votanții o duc mai bine ca niciodată în timpul „așa-zisei recesiuni”, ca urmare a dobânzilor foarte reduse.

După 11 luni de la demisie Young a fost din nou numit în funcție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.