Steaua a intrat pe filiera germană

Doi fundaşi laterali, un fundaş central, un mijlocaş ofensiv şi un portar (acesta liber de contract) din Campionatul Germaniei sunt în vizorul Stelei. Totul ar costa în jur de 3 sau 4 milioane de euro.

De la Steaua sunt daţi sigur ca transferaţi în străinătate trei jucători: portarul Tătăruşanu, fundaşul Chiricheş şi mijlocaşul Alex Chipciu. Se pare că roş-albaştrii vor acoperi destul de repede golurile lăsate prin plecarea celor trei internaţionali. Ioan Becali, vărul finanţatorului de la Steaua, aduce săptămâna viitoare la Bucureşti doi reprezentanţi ai agenţiei SportsTotal 2C, care operează cu precădere în Germania.

Conform informaţiilor venite de la un apropiat al verilor Becali, pentru Steaua sunt propuşi patru jucători din care trei urmează să fie opriţi, evident, totul şi în funcţie de cum vor decurge negocierile.

Este vorba de Tobias Levels, fundaş dreapta la Fortuna Dusseldorf. El are 26 de ani, joacă şi fundaş stânga şi are valoare de piaţă de 1,5 milioane de euro. Contractul îi expiră în 2014. Stefani Celozzi de la Eintracht Frankfurt este mai tânăr cu 2 ani, poate acoperi de asemenea cele două posturi de fundaş de margine şi are valoare de piaţă de 1 milion de euro.

Ceva mai scump, 3,5 milioane de euro este valoarea de piaţă a fundaşului peruan de 23 de ani Carlos Zambrano, tot de la Eintracht Frankfurt. De fapt el reprezintă una dintre ţintele speciale ale Stelei, numai că preţul estoa foarte mare şi Zambrano mai are contract până în 2015 cu nemţii. Este posibil ca acesta să vină sub formă de împrumut la Steaua, dacă şefii celor două echipe nu se vor înţelege la preţ.

Liber de contract poate ajunge la vară al doilea portar al lui Bayer 04 Leverkusen, Michael Rensing. El are 28 de ani, are o valoare de piaţă de 1 milion de euro şi a refuzat prelungirea contractului cu „aspirinele”. Rensing a jucat 4 ani (53 de meciuri) la Bayern Munchen, şi a fost titular în sezonul trecut la 1 FC Koln. La Leverkusen a jucat un singur meci, fiind barat de forma extraordinară a lui Bernd Leno.

A costat 50.000, acum costă 3 milioane

Cei de la Steaua au mai pus ochii şi pe mijlocaşul ofensiv Robbie Cruse. El este cel care ne-a făcut zile negre în amicalul Australia – România 2-3. Cruse a fost luat de Fortuna Dusseldorf în 2011 cu 50.000 de euro, de la Victoria Melbourne, dar acum valorează aproape 3 milioane de euro. El are 24 de ani şi aparţine de agenţia JB Sports3Business.

Chiar dacă Becali se va înţelege cu impresarii nemţi pentru un preţ, „la pachet”de maxim 5 miloane de euro, este dificil de estimat dacă se va înţelege şi la salariile jucătorilor. Toţi cei amintiţi au salarii între 500 şi 900.000 de euro, sume… colosale pentru România.

Rămâne de văzut câte din aceste ţinte ale Stelei vor fi atinse, sau va trebui să mai aşteptăm şi 1 aprilie 2014 ca să mai „aducem” şi alţi titulari din 1 Bundesliga la Steaua.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.