A șasea jucătoare a României bate a șaptea jucătoare din lume!

Andreea Mitu este a 6-a jucătoare a României. Duminică seara a obţinut cel mai mare rezultat al carierei în meciul Canada-România din cadrul FED Cup.

Mitu a învins-o pe Bouchard

Victorie extraordinară (şi aproape de nimeni scontată) a româncei Andreea Mitu asupra supervedetei canadiene Eugenie Bouchard, în al treilea joc din întâlnirea inter-ţări Canada – România din cadrul play-off-ului din FED Cup. 4-6, 6-4, 6-1 !!! este scorul care era afişat pe tabela de marcaj după 1 oră şi 58 de minute din „Maurice Richard” Arena din Montreal, în faţa unei asistenţe uluite, căreia nu-i venea să creadă că rezultatul de pe tabelă este real. Prin senzaţionala victorie obţinută de Mitu, România conduce Canada cu 2-1 şi îi mai trebuia o singură victorie din ultimul joc de simplu rămas de disputat şi jocul de dublu.

O comparaţie aproape imposibilă

Andreea Mitu a învins jucătoarea aflată în acest moment pe locul 7 în clasamentul mondial WTA, jucătoare care în 2014 a jucat finala la Wimbledon şi semifinale la Australian Open şi Roland Garros. Eugenie Bouchard – chiar dacă trece momentan printr-o eclipsă de formă – este considerat copilul minune al tenisului feminis în ultimii 3 ani: a terminat anul 2012 pe locul 144 WTA, anul 2013 pe locul 32 şi anul 2014 pe locul 7. A obţinut în total 4.104.308 USD, iar premiile din primele luni ale anului 2015 se ridică la 378.273 USD.

Să vedem cine este Andreea Mitu. O cunosc foarte puţini români. În urmă cu 14 zile, a apărut prima ştire de presă adevărată despre ea: „Mitu a câştigat în premieră un meci într-un turneu WTA”. Da, Mitu (loc 104 WTA) a obţinut în turneul de la Charleston primele două victorii într-un turneu din circuitul WTA: 6-2 şi 2-1 (retragere) cu Varvara Lepchenko (30 WTA) şi 6-2, 6-2 cu Ajla Tomljanovic (60 WTA). În turneele de Grand Slam o singură dată a trecut de calificări, dar şi atunci a pierdut în primul tur. Mitu a jucat în cariera ei cel mai mult în turnee de categoria ITF şi a strâns în 8 ani – 244.156 USD, iar în acest an, 27.636 USD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.