Ambasada SUA: „Libertatea presei, sub asediu”

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, susține într-un mesaj transmis duminică, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că libertatea presei este „sub asediu”, iar „jurnalismul poate fi periculos”.

„Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu. Împreună, trebuie să facem toate eforturile pentru a asigura libertatea presei, libertatea de expresie și să reiterăm promisiunea noastră de a lupta pentru democrație și libertate”, spune Thompson în mesajul său transmis de Ambasada SUA.

Oficialul american precizează că, în 2014, cel puțin 60 de jurnaliști au fost omorâți și mulți alții răniți, hărțuiți, arestați sau amenințați.

„Au fost uciși în timp ce își exercitau profesia sau asigurându-se că transmit publicului informații despre situații dificile sau periculoase. Trebuie sa aplaudăm hotărârea jurnaliștilor de a descoperi adevărul indiferent de mărimea pericolelor la care se expun, indiferent de câte eforturi se fac pentru a-i reduce la tăcere”, afirmă Thompson.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.