ArCuB a câştigat „Premiul de Excelenţă” acordat de Institutul European din România

ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a câştigat Premiul de Excelenţă acordat de Institutul European din România pentru promovarea şi susţinerea Industriilor Culturale şi Creative în spiritul valorilor europene prin proiectele găzduite în Hanul Gabroveni. Premiul a fost acordat în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Premiilor de Excelenţă IER, care a avut loc miercuri, 9 decembrie 2015, cu ocazia conferinţei anuale a IER.

Premiul de Excelenţă IER

Mihaela Păun, directorul ArCuB: „Suntem onoraţi şi încântaţi de Premiul de Excelenţă oferit de Institutul European din România şi mă bucur că acest proiect complex şi dificil îşi primeşte recunoaşterea la nivel european. Deşi a fost inaugurat acum un an, acest centru cultural modern a reuşit să reunească zeci de proiecte culturale de teatru, dans, muzică sau expoziţii de artă. Într-adevăr, Hanul Gabroveni este una dintre bijuteriile Bucureştiului, fiind un hub al creativităţii care promovează şi susţine cultura contemporană”.

Început de ArCuB în 2010, proiectul de restaurare a Hanului Gabroveni a permis ca în toamna anului 2014 hanul construit la începutul secolului XIX-lea de negustorul Tudor Hagi Tudorache să fie readus pe harta Bucureştiului ca un punct de mare importanţă culturală şi, totodată, un obiectiv turistic de excepţie. Astfel, vechile prăvălii de secol XIX s-au transformat astăzi într-un centru modern al culturii urbane.

Premiul de Excelenţă IER

Restaurarea Hanului Gabroveni a făcut posibil ca trecutul şi prezentul să se unească în cadrul unui ansamblu arhitectural unic, cu o suprafaţă de 4300 mp. Sălile de spectacol şi spaţiile expoziţionale ale pasajului (precum sălile Gabroveni, Lipscani sau Arcelor) reprezintă un punct major de atracţie pentru turişti, curatori şi publicul de artă. Pe Lipscaniul din prezent, la numărul 84-90, glasurile negustorilor au fost înlocuite de acordurile simfonice sau de replicile unui ultim act, aplaudate la scenă deschisă.

ALT.CRĂCIUN

ArCuB. Alt.Crăciun

La ArCuB Gabroveni a început ALT.CRĂCIUN! Între 7 şi 23 decembrie, de la 12.00 până la 22.00, pe Lipscani nr. 84-90 te aşteaptă un târg alternativ care îmbină arta contemporană românească cu spiritul sărbătorilor de Crăciun.

Corul de Copii Radio

Prin ALT.CRĂCIUN sărbătorim perioada magică de sărbători alături de artiştii contemporani români care se exprimă cel mai bine prin haine, bijuterii, obiecte de design românesc sau muzică. O vizită la ArCuB Gabroveni îţi oferă ocazia să te delectezi cu vin fiert, ciocolată caldă şi alte bunătăţi la ALT.CHOCOLATE Factory şi vei putea să-i surprinzi pe cei dragi prin cadouri unice pe care le găseşti doar la ALT.DESIGN Shop şi la ALT.GIFT Shop powered by Dizainăr.

Obiecte de design

Un alt fel de Târg de Crăciun

Muzica sună cel mai bine live, iar în fiecare seară, începând cu ora 19:00, cele mai iubite trupe de muzică alternativă şi ansambluri de suflători şi coruri se vor urca pe scena din pasajul Hanului Gabroveni şi vor oferi vizitatorilor câteva surprize muzicale inedite. Astfel, astă-seară, la ora 19:00 cântă Classic Brass Quintet; mâine, Lucia, sâmbătă – The Mono Jacks, duminică – Brass Tones Quintet; luni – Corul De Copii Andantino & Silvia Dumitrescu; marţi – Romanian Radio Brass Quintet; joi – Jazzappella; vineri – The Amsterdams; sâmbătă – Byron, dar şi Take Five Brass Quintet…

Astă-seară, nu pierdeţi ”Suflet românesc” un One Man Show cu Dan Puric

Dan Puric vă invită la Suflet Românesc

Pe 10 decembrie de la ora 20:00, ArCuB Batişte găzduieşte un nou spectacol fenomen! Dan Puric revine în lumina reflectoarelor cu un one man show care promite spectatorilor aceeaşi forţă şi subtilitate ce i-au adus reputaţia de „maestru” al pantomimei. Admiratorii teatrului nonverbal se pot delecta cu stilul original al artistului în spectacolul SUFLET ROMÂNESC care se va juca din această toamnă la Sala ArCuB din Batişte nr. 14.

Fidel spectacolelor care implică emoţional privitorii, Dan Puric semnează scenariul şi regia producţiei SUFLET ROMÂNESC şi continuă colaborarea cu scenografa Liliana Cenean, care a asigurat costumele spectacolelor „Idolul şi Ion Anapoda”, “Toujours l’amour” sau „Cei 150”. Pentru ultima sa creaţie, actorul şi regizorul Dan Puric recurge la o combinaţie unică de pantomimă cu mai multe forme de dans. Coregrafa Companiei Passe Par Tout DP, Svetlana Zotina asigură coregrafia dansului clasic şi modern, în timp ce dansatoarea de origine greacă, Amalia Strinopoulou, semnează coregrafia dansului grecesc. Cu artistul Costică Bălărău care perfecţionează mişcările de dans popular în SUFLET ROMÂNESC, Dan Puric a colaborat în trecut la producţia „Cei 150”.

Un numeros public a invadat spaţiul de la Gabroveni

În cel mai recent one man show al său, Dan Puric spune, prin pantomimă şi dans, povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu o excelentă virtuozitate în exprimarea artistică. Autorul SUFLETULUI ROMÂNESC încearcă astfel să redescopere alături de spectatorii săi, dimensiunile contemporane ale spiritualităţii româneşti şi să ilustreze biografia noastră modernă.

Despre mesajul spectacolului său, Dan Puric afirma: “Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumuseţe va avea puterea ca, odată plecat în lume, să-i tămăduiască şi pe alţii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.