Formaţiunile politice care vor să îşi trimită reprezentanţi în Parlamentul European mai au la dispoziţie doar ziua de miercuri pentru a depune la Biroul Electoral Central listele cu candidaţi.
Potrivit calendarului electoral aprobat de Guvern, cel mai târziu până pe data de 10 aprilie, ora 24,00, se vor depune şi înregistra candidaturile la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.
În termen de 24 de ore de la înregistrarea candidaturii se vor înainta către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii declaraţiile pe propria răspundere ale candidaţilor referitoare la faptul că au avut sau nu calitatea de lucrători ai Securităţii sau de colaboratori ai acesteia.
Listele de candidaţi şi candidaturile independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European trebuie aduse la cunoştinţa publică joi.
Pe data de 29 aprilie rămân definitive candidaturile la alegerile europarlamentare, iar pe 30 aprilie se va stabili numărul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus liste de candidaţi, precum şi al candidaţilor independenţi.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Comentariile sunt închise.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Exceptionala a fost mobilizarea celor din SOS. La aceasta ora se misca excelent in tara si afara depasind ca organizare partide ca USR si AUR. Ambele vor fi sub 10% la europarlamentare iar la primari si mai jos.
La modul serios, obligatoriu trebuie sa se controleze aceste liste cu date personale și semnături adunate pentru toate partidele! De ce? Pentru că, cetățenii au refuzat cu îndârjire sa isi de-a datele personale și semnătura! Datele personale sunt luate din bazele de date sau de unde exista dar semnăturile se fabrică.
Este realitate! Noua metoda folosita de (editat) care se vor in politica! Grupuri împrăștiate, setate pe cetățeni de la tara dar prezenti în orașe, sunt agățați sa dea datele și semnătura pentru cei candideaza în orașe! Nu e bășcălie, zilele astea aceasta manevră a fost vizibil practicata de usr și sosocani, poate ei nu au acces la baze de date. Trebuie controlate toate listele pentru confirmare escrocherii și înșelătorii, obligatoriu!