Doina Uricariu îşi lansează volumul de poeme inedite „Cartea de sticlă”

Marţi, 8 septembrie, la ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti, va avea loc lansarea volumului de poeme inedite Cartea de sticlă al doamnei Doina Uricariu.

Volumul va fi prezentat de conf. dr. Ioan Cristescu, de prozatorul şi directorul editorial Tracus Arte, Cosmin Perţa.

Volumul de poeme inedite al Doinei Uricariu conţine două ample cicluri intitulate Să locuieşti într-o lupă şi Vecinul meu, Walt Whitman.

Cartea de sticlă este însoţită de două ample eseuri semnate de Doreen Schmit, un cunoscut scriitor, editor şi curator american care situează lirica Doinei Uricariu în contextul poeziei americane, subliniind semnificaţiile profunde, spirituale şi filozofice din fiecare poem şi, în acelaşi timp universul imaginar bazat pe o continuă scrutare a realităţilor lumii, nelipsind incursiunile vegetale, cosmice, geologice. Metaforele surprinzătoare, salturile paradoxale prin atâtea universuri şi culturi, caracterul palpabil aproape al viziunilor, senzorialitatea debordantă fac din poezia cuprinsă în Cartea de sticlă a Doinei Uricariu un volum ce te întâmpină cu fiecare pagină a lui ca o fereastră deschisă spre lume, spre sine. Hârtia pe care sunt tipărite aceste poeme pare să se transfome în sticla unei lupe atotmăritoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.