Cartea Recordurilor a schimbat regulile, dar și ”soarta” unui francez

De la niște chibrituri i se putea trage eșecul, pe care cu siguranță l-ar fi gestionat foarte greu. Un francez în vârstă de 47 de ani  a fost foarte aproape să rateze Cartea Recordurilor Guinness, un vis pentru care  s-a chinuit opt ani.

A construit un Turn Eiffel din 700.000 de bețe de chibrituri, dar a fost foarte aproape de descalificare.

Ar fi trebuit să folosească alte chibrituri.

Chibriturile trebuiau să fie din comerț și să nu fi suferit vreo modificare

„Au spus că chibriturile mele nu erau disponibile la vânzare, așa că nu s-au calificat”, s-a plâns bărbatul.

La început, reprezentanții Guiness World Record l-au descalificat pe francez pentru că nu folosise chibrituri din comerț, apoi au mai analizat situația.

Decizia finală a fost să i se acorde titlul pentru cea mai înaltă machetă a Turnului Eiffel, făcută din chibrituri.

„După ce am aflat mai multe despre tehnicile folosite de comunitatea de creatori de machete din chibrituri și am revizuit realizarea lui Richard în relație cu titluri similare care au fost acordate de-a lungul timpului, am decis să corectăm unele neconcordanțe din regulile noastre și să îi acordăm titlul de Cartea Recordurilor”, a declarat un director de la Guiness, potrivit Metro.co.uk.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de richard Plaud (@toureiffelallumettes)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. nu inteleg pentru ce este premiul, sincer. cu atata indemanare si rabdare ar fi trebuit sa construiasca ceva cu adevarat util. pentru asta ar fi meritat un premiu. picturi pe bob de orez.

  2. Glumă: Când aveam 20 de ani am avut pen%#*l în Cartea recordurilor. Asta până m-a văzut bibliotecara și mi-a zis să-l scot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.