Băsescu şi Ponta, la rupere de oase

– Un mitoman…

– Un fel de Oprescu de mai proastă calitate…

– cu plagiatele sale…

– să călătoreşti pe banii lui Ghiţă…

Exprimările de marţi seara ale lui Traian Băsescu n-au făcut decât să şocheze. Puţini se aşteptau ca preşedintele să poată coborî limbajul mai jos decât o făcuse înainte. Şi totuşi, a mai găsit un loc, asta şi din cauza limbajului din ce în ce mai colorat şi mai agresiv al premierului. Zilele trecute, Victor Ponta, pus şi el pe flecărit în faţa camerelor de luat vederi, a zis ce i-a venit la gură despre Lucian Papici, purtându-se ca un pieţar afumat.

– Ete, na!, zicea Victor Ponta cu amândouă mâinile în şolduri. Mai avea puţin şi striga: Dacă mă enervează, îl pocnesc de-i sare un ochi!

Ce să înţelegem din aceste răbufniri? Că relaţia între cei doi a atins cote insuportabile. Că se vânează, că Traian Băsescu vrea morţiş să dărâme acest guvern gălăgios şi ineficient, că Victor Ponta vrea să scape de strânsoarea procurorilor controlaţi de Băsescu, că afacerile nu mai merg de nici o parte, că frica de tabăra adversă îngheaţă banii şi aventurile prin contractele cu statul. Adică ne-am întors la aceeaşi luptă nebună din lunile premergătoare referendumului. Atâta doar că acum Victor Ponta este mai slab, a rămas fără nişte oameni (inclusiv Liviu Dragnea), aşteptările românilor s-au diluat, Crin Antonescu a pierdut şi el garda de strânsură (Fenechiu, Silaghi, Varujan, Ruşanu etc.), s-a golit şi el de speranţe iar Traian Băsescu a prins curaj. În ciuda faptului că este înconjurat de consilieri cu greutate de ciumeţi politici şi de anti-experţi, el luptă de unul singur şi devastează amatorismul cuplului din fruntea USL (căci Daniel Constantin nu depăşeşte condiţia de figurant).

Aerul superior al lui Victor Ponta nu-i serveşte la nimic. Face gafe după gafe, prostii după prostii, obrăznicii după obraznicii, uită sau ignoră tot ce a promis şi tolerează la greu evaziunea fiscală. Se plânge că n-are bani, dar acceptă privatizarea Oltchim şi a CFR Marfă pe aproape nimic, îi face pierduţi pe Sorin Blejnar şi pe Elena Udrea şi nu se atinge de economia subterană. Are ce are cu presa, în relatările căreia se vrea frumos şi deştept, se amăgeşte cu declaraţiile la Antena 3 şi la România TV şi, în loc să ducă ţara spre un liman, o afundă din ce în ce mai rău.

Victor Ponta se şubrezeşte cu fiecare zi, cu guvernul său cu tot. Iar Traian Băsescu se întoarce, anturat de procurori şi servicii şi susţinut de marii investitori străini. Oamenii au ieşit în stradă înainte de lăsatul frigului iar Crin Antonescu, Sorin Oprescu sau Mircea Geoană nu mai stârnesc nici o emoţie.

Vorba unui prieten, ce vremuri nebune trăim:

– Am scăpat de Cocoş şi am dat de Ghiţă!

Ruperea de oase continuă. Şi e de crezut că de pe micul ecran ea se va muta în stradă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.