Buldogul Blaga latră, dar nu şi la Traian Băsescu

Anul trecut, adevăratul preşedinte al PDL, Traian Băsescu, a desfiinţat celebra tripletă BVB care făcea jocurile în partid. În locul „Bursei de Valori Bucureşti”, formată din domnii Blaga, Videanu şi Berceanu, a luat fiinţă o altă tripletă: BAU. În ultimele zile, mai mulţi parlamentari ai partidului au primit următorul SMS: „Cine a distrus PDL? BAU! Boagiu, Anastase, Udrea!”. Vasile Blaga, care-i vrea locul lui Emil Boc, încurajează trimiterea acestui SMS liderilor de organizaţii, pentru a se crea senzaţia că doar Anca Boagiu, Roberta Anastase şi Elena Udrea sunt vinovate de prăbuşirea partidului.

Însă Vasile Blaga este cel care a condus campania electorală a partidului pentru alegerile din 10 iunie 2012. Vasile Blaga, zis pe nedrept Buldogul, n-a spus nici „ham” în momentele în care gaşca lui Traian Băsescu îşi bătea joc de profesori, medici, poliţişti, pensionari, calfe şi zidari. Buldogul n-a lătrat deloc nici când căţeluşa de companie a lui Traian Băsescu, Elena Udrea, învârtea miliardele de euro ale Ţării şi ale Uniunii Europene după bunul-plac.

Spune-se că în cadrul şedinţei în care toată conducerea PDL şi-a dat demisia, Vasile Blaga i-ar fi zis Elenei Udrea: „Ţi-ai promovat toţi delfinii! Tu şi cu Anca Boagiu. Uite unde am ajuns!”. Pesemne că domnul Blaga s-a referit Maria Topoliceanu, o prietenă din copilărie a doamnei Udrea, care a fost numită la şefia Companiei Naţionale de Investiţii, şi la Mihaela Dincă, o fostă colegă de facultate a doamnei Udrea, care a ajuns secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În replică, Elena Udrea ar fi spus că unii lideri ai partidului i-au cerut să le angajeze amantele. Însă o altă persoană prezentă la şedinţă susţine că, după atacul domnului Blaga, doamna Udrea a întrebat: „Voi nu v-aţi angajat amantele?”. Conform sursei, Elena Udrea s-a referit la Crinuţa Dumitrean, protejata lui Ioan Oltean care a ajuns director general adjunct la Institutul Naţional de Administraţie şi, apoi, preşedintă la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Dacă Vasile Blaga vrea să demonstreze că nu degeaba i se spune Buldogul şi că merită să fie şeful PDL, ar trebui să înceapă să-l latre şi pe Traian Băsescu. Să-l latre până când acesta spune de ce a pus-o pe Elena Udrea şefă peste două ministere şi peste cea mai importantă filială a partidului, şi de ce şi-a făcut fata europarlamentar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.