Ce vrea Voronin în schimbul voturilor comuniștilor

PCRM este dispus să discute cu PLDM și PD, chiar și în vederea formării unei coaliții de guvernare, susține președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a respins însă orice discuție cu Partidul Socialist din Republica Moldova și Partidul Liberal, întrucât aceste formațiuni nu ar reprezenta interesele țării, transmite Independent.md.

Voronin așteaptă ca formațiunea sa să fie invitată la o discuție de către Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat, pentru a se identifica un mecanism de conlucrare în viitorul Legislativ, chiar dacă e puțin probabil ca PCRM să formeze o coaliție de guvernare cu cele două partide.

„Cuvântul coaliţie, cuvântul alianţă, bloc, nici nu vrem să auzim de aşa ceva în partid. Noi nu putem discuta cu cei despre care am vorbit toţi aceşti ani. Acum, peste noapte, nu putem să ne îmbrăţişăm şi să ne iertăm păcatele”, a declarat liderul PCRM în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

PCRM ar aștepta să controleze anumite instituții, dând ca exemplu Serviciului de Informații și Securitate, Curtea de Conturi sau CNA.

Totuși, Voronin nu a specificat clar despre ce conlucrare poate fi vorba cu PLDM și PD, în condițiile în care cele două formațiuni dispun doar de 42 de mandate, insuficient pentru a asigura o majoritate parlamentară.

În ultimele zile, în presă sa vehiculat tot mai intens ideea că PCRM ar putea intra într-o coaliție de guvernare cu PLDM și PD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.