Cel mai mare partid elveţian cere ieşirea ţării din Consiliul Europei

Cel mai mare partid elveţian, Uniunea Democratică a Centrului (UDC), o formaţiune de dreapta radicală, a cerut marţi ca Elveţia să se retragă din Consiliul Europei după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat această ţară alpină pentru inacţiune faţă de schimbările climatice, transmite AFP.

Într-un comunicat emis după anunţarea hotărârii CEDO, UDC afirmă că aceasta este ‘inacceptabilă’ şi ‘scandaloasă’.

‘Judecătorii de la Strasbourg nici măcar nu au luat în considerare faptul că Elveţia este exemplară în materie de reducere a emisiilor de CO2. UDC condamnă cu fermitate această ingerinţă a unor judecători străini şi cere retragerea Elveţiei din Consiliul Europei’, adaugă formaţiunea politică.

CEDO a condamnat marţi pentru prima dată un stat, în speţă Elveţia, pentru încălcarea Convenţiei Europene a drepturilor omului, dând câştig de cauză unei asociaţii de femei în vârstă, ‘Vârstnicele pentru protejarea climei’, care ataca inacţiunea statului în faţa schimbărilor climatice.

În Elveţia, Oficiul Federal al Justiţiei (OFJ), care reprezintă guvernul în faţa CEDO, a transmis că ia ‘act de hotărârea Marii Camere’.

‘Această hotărâre este definitivă. Ea va fi analizată cu autorităţile vizate, iar măsurile pe care Elveţia trebuie să le ia pe viitor vor fi examinate’, a indicat OFJ.

UDC consideră însă că, ‘prin verdictul lor de astăzi, judecătorii de la Strasbourg se transformă în marionete ale activiştilor şi şi-au pierdut acum definitiv credibilitatea’.

‘Ingerinţa lor insolentă în politica elveţiană este inacceptabilă pentru o ţară suverană’, mai afirmă partidul.

‘CEDO devine o Curte expansivă. Aceasta înseamnă că ea se amestecă tot mai mult în afaceri naţionale care nu erau pe ordinea de zi la momentul creării sale – sau, mai degrabă, la cel al aderării Elveţiei în 1963’, mai adaugă comunicatul UDC.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

14 Comentarii

 1. Si au dreptate! Babele alea sa-si vada de treaba. Si-au trait traiul, si-au mancat malaiul. Ce sa faca mai mult Elvetia?

 2. Da, corect! Dacă nici Elveția care a schimbat combustibilul la avioane, are centrale pentru topit material viu pentru combustibil folosit toamna târziu, iarna și primăvara pentru urcat pe munte cu autobuzele și nu numai, ce până prostului fac ăștia cu Germania care nu a schimbat nimic pe aceste teme? Dacă Elveția se retrage din Consiliul Europei, nu cred că va mai rezista aceasta entitate, Elveția se descurcă foarte bine pentru că, administrarea și organizarea sunt la nivel înalt fata de restul tarilor europene! E încă o dovadă că politica e in absolut orice și comenzile politice se respecta.

 3. Asa trebuie procedat cu porcii de la CEDO ! Trebuie sa li se dea peste rit, altfel nu inteleg ! Pai daca-i pe asa, ca niste babe elvetiene care se plictisesc de „trai pe vatrai” si probabil ca din cind in cind mai intenteaza si niste procese ca „acum 80 de ani, un necunoscut m-a violat pe o alee intunecoasa … nu stiu cine era, da’ parca semana cu Trump !”, atunci de ce nu le amendeaza si pe babele ucrainene care distrug stratul de ozon cu borcanele cu muraturi aruncate in avioanele rusesti ?

 4. Se retrag din Consiliul Europei care a devenit stalinist. Nu se retrag din Europa, idee gresita ce isterizeaza romanul prost si manipulabil de digi-securism. In Europa ramanem geografic si inteligent, cooperand economic.

 5. Mi se pare normal, este un amestec in treburile interne ale unei tari independente. Spre deosebire de tarile membre UE care sunt dependente de politica tembela a UE. Si ce treaba are CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului) cu poluarea?

 6. Acelasi lucru declara si Rishi Sunak, ieri. Daca Cedo se opune relocarii imigrantilor ilegali din Uk catre Rwanda, se vor retrage din aceasta organizatie.

 7. Cum mă? Mai există partide in lumea civilizată care se opun dictaturii climatice? Nu pot să cred! Oile se revoltă împotriva măgarilor și nu e bine deloc.

 8. Ce legatura ? Pai „dreptul omului” de a respira aer curat … adica, cam ca pe la Cluj, groapa Glina, sau in Germania, unde „inteligenta” tipic ecologista interzice centralele nucleare, in timp ce alea pe carbune duduie ! Bine ati venit in UE !

 9. Ce bucurie pe partidele de opoziție în frunte cu USR, pe televiziuni, pe ONG-uri era dacă România era condamnată. Ce să protesteze cineva de la putere față de pierderea suveranității în UE. Slavă orice străin care ne este ostil, numai România nu și ajungi Președinte și prim ministru.

 10. @20:32
  Zi-le asta celor de la protectia mediului de la noi, care supravegheaza ca sa nu fie deranjati cei care ard deseuri (e un eufemism, ca ard plastice si cauciucuri cu degajare de substante cancerigene, cu scopul de a scapa de gunoaie sau de a recupera metale).
  Adica la noi chiar e poluare si totusi nu se pune problema drepturilor omului, pe cand in Elvetia e parfum fata de ce e la noi!

 11. In Plus:
  „Mandatele Covid, Tratatul de pandemie. Cerere de ieșire OMS: Scrisoare deschisă către poporul Elveției, Consiliul Federal și Parlamentul.
  „Noi, elvețienii, avem dreptul constituțional de inițiativă sau referendum. Este timpul ca Noi, Oamenii, să profităm de această oportunitate, solicitând Consiliului Federal și Parlamentului Elvețian să renunțe la calitatea de membru al OMS, organizația aflată la un pas de a deveni dictatorul lumii în probleme de sănătate, mai brutală și radicală decât omenirea a cunoscut-o vreodată.
  Mandatele Covid impuse de OMS au fost doar un precursor a ceea ce ar putea veni.
  În ultimii câțiva ani, OMS a pregătit în mare parte cu ușile închise ceea ce ei numesc un „Tratat de pandemie” sau „Acordul de pandemie”, care va deveni parte a „Regulamentelor internaționale de sănătate” (IHR) stabilite în 2005 și în curs de revizuire drastică. . Dacă aceste două noi „ordine bazate pe reguli” sunt aprobate de Adunarea Mondială a Sănătății (WHA – 27 mai – 1 iunie 2024 la Geneva), dictatul OMS în materie de sănătate ar fi mai presus de suveranitatea fiecărei națiuni și ar face din autodeterminarea sănătății un lucru din trecut.”

 12. „Dacă OMS declară o boală, făcută artificial sau nu, drept pandemie, ordinele ar trebui respectate. Dacă OMS decide vaccinarea generală, ordinele trebuie respectate.
  În Elveția, astfel de modificări drastice ale legislației naționale în domeniul sănătății ar necesita modificări în Constituția națiunii. Potrivit Constituției Elvețiene, astfel de modificări ar necesita aprobarea poporului elvețian prin referendum – cu șanse mari de respingere populară.
  Pentru a renunța la votul popular, guvernul elvețian – Consiliul Federal și Parlamentul – lucrează în prezent la modificarea în avans a legislației naționale elvețiene în domeniul sănătății, astfel încât să îndeplinească cerințele unui Acord privind pandemia OMS și noul RSI. Atunci s-ar putea să nu fie necesară o modificare constituțională, deoarece noile standarde de sănătate elvețiene s-ar integra cu potențialul nou dictat al OMS.
  Acest lucru se întâmplă semi-clandestin. Necunoscut de majoritatea cetățenilor. Elveția ar trebui să fie – din punct de vedere constituțional – o democrație și o țară a neutralității politice; o țară cu autodeterminare și suveranitate în luarea deciziilor și unde vocea oamenilor și participarea activă conteaza.”

 13. Ca sa stii:
  În același timp, Consiliul Federal, prin federalismul cantonal, permite promovarea în întreaga Elveție, inclusiv în școli, a agendei patologice transgender Woke, finanțată de Soros, oferindu-le copiilor, de până la 11 ani, posibilitatea de a decide asupra sexului lor fără interferența părinților.
  Această agendă este promovată și de Forumul Economic Mondial (WEF), OMS și, da, Națiunile Unite – eugeniştii. Persoanele queers și transgender nu pot procrea.
  De asemenea, rețineți că orice „vaccinare” nouă, chiar și cele recomandate pentru nou-născuți, va fi în viitor de tip ARNm, așa cum au anunțat Pfizer, Bill Gates și OMS. Se știe că tipul de modificare a genei mARN reduce, în cel mai bun caz, sistemul autoimun și produce o proteină spike, una dintre caracteristicile sale fiind un ucigaș rapid sau lent – miocardita, accidente vasculare cerebrale, tromboză, turbo-cancer agresiv și multe altele.
  Vaxxele mRNA sunt, de asemenea, cunoscute pentru a reduce masiv fertilitatea atât la femei, cât și la bărbați.
  Ca să ne amintim, obiectivul numărul unu al Agendei 2030 a WEF, OMS și ONU, pe care îl trăim astăzi, este o depopulare drastică la nivel mondial, începând cu țările industrializate occidentale.
  Haideți, elvețieni, să fim lideri pentru restul lumii, susținând drepturile noastre constituționale, cerând guvernului nostru să iasă ACUM (din OMS).
  -extrase din articol in „GlobalResearch”-

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.