Copil de vânzare – 5000 lei „BUCATA”

În România, până şi copiii au ajuns o marfă, relatează Antena3.ro. Sărăcia, lipsa de educaţie şi de interes a autorităţilor dezumanizează sute de mame an de an. Spitalele şi centrele de plasament adăpostesc în total 60 de mii de orfani. Care cu greu pot fi adoptaţi. Şi de asta profită vânzătorii de copii. Culmea, comercianţii de suflete sunt chiar părinţii. Nu e un fenomen izolat.

Reporterii Observator au găsit copii de vânzare în toată ţara. Sunt locuri în care se VÂND cu CINCI MII de lei „bucata”. Într-un sat din Bistriţa-Năsăud, comerţul cu prunci a devenit industrie. România copiilor vânduţi ca la tarabă…

5000 de lei.. este preţul cerut de un tată pentru copilul lui nenăscut încă. Omul are şaizeci de ani, locuieşte în satul Rodna din Bistriţa-Năsăud şi are NOUĂ copii. Lângă el, însă, au rămas doar trei. Pe restul i-a vândut. O recunoaşte cu lejeritate, ba chiar arată fotografiile copiilor lui, despre care nu ştie în ce condiţii trăiesc.

În România copiii, chiar şi nenăscuţi, au ajuns o marfă. Şi pentru că mii de cupluri infertile descoperă o realitate cruntă: să adopţi legal un copil este o misiune imposibilă.

Mii de femei care doresc să adopte un prunc se împiedică de un sistem lipsit de suflet, care nu oferă alternativă. Iar negustorii de copii profită din plin.

Marin este unul dintre ei şi e pus la punct cu toate dedesubturile care ocolesc legea. Ştie exact la cine trebuie să apeleze ca vânzarea să meargă unsă. Discuţiile purtate cu el ne fac să înţelegem că şi autorităţile sunt implicate.

Este tată vânzător de când s-a însurat. Nici el nu pare să mai ştie unde se află toţi copiii vânduţi. Pentru că omul n-a făcut-o mereu singur. La aşa o afacere, a avut nevoie de un intermediar. L-a găsit. Agentul de vânzări de copii este o femeie, o cheamă Lenuţa şi nu are mai mult de 25 de ani.

Ea supraveghează din umbră fiecare vânzare pe care o iniţiază. Comisionul ei este constituit dintr-un procent luat şi de la părinţii vânzători şi de la cei care cumpără. La rândul ei, este însărcinată şi deja are clienţi pentru pruncul nenăscut.

Pentru bani, oamenii vând tot, chiar dacă este ilegal şi pedeapsa ajunge la 15 ani de închisoare. Pe ei nu-i întreabă nimeni nimic. Probabil că autorităţile nu sunt interesate. Toate se întâmplă în condiţiile în care mii de cupluri care nu pot avea copii şi stau ani de zile pe listele de aşteptare ale statului pentru a adopta unul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.