Doar un procent îi desparte pe Obama şi Romney

A început numărătoarea inversă în Statele Unite. Nu ne mai despart nici 24 de ore de startul oficial al alegerilor prezidenţiale. Cu o diferenţă de doar un procent în sondaje, Barack Obama şi Mitt Romney fac un ultim tur de forţă prin colegiile-cheie pentru rezultatul alegerilor, conform Antena3.ro.

Unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai lui Barack Obama, Stevie Wonder, a susţinut ieri un concert surpriză în Ohio, una dintre cele patru opriri ale preşedintelui.

Fără să aibă vreo înclinaţie istorică, pentru un partid sau altul, Ohio îi poate asigura succesul în alegeri oricăruia dintre candidaţii care luptă acum pentru voturile celor indecişi. Colegii-cheie sunt considerate şi Florida, Pennsylvania sau Virginia, unde Mitt Romney s-a oprit ieri, împreună cu soţia sa.

Ultimele sondaje arată o diferenţă de doar un procent între cei doi candidaţi, în favoarea lui Barack Obama. Actualul preşedinte este favorit în rândul populaţiei de culoare, al femeilor şi al tinerilor, în timp ce republicanul Romney a convins mai mult populaţia în vârstă. Lupta pentru fotoliul de la Casa Albă a cucerit şi spaţiul virtual. Internetul geme de jocuri cu lupte între cei doi candidaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.