„Coruptul din dragoste” Nichita, taxat de adversari politici

Europarlamentarul Cătălin Ivan cere demisia primarului Iașiului Gheorghe Nichita din toate funcțiile politice pe care acesta le deține în urma scandalului în care acesta este implicat. Ivan afirmă într-o postare pe Facebook că PSD a fost etichetat în multe feluri, dar niciodată ca fiind „un partid de proști”, iar prezența lui Nichita în forurile naționale de conducere ale formațiunii ar fi o pată urâtă pe obrazul tuturor celor care susțin acest partid.

„Chiar dacă nu este vorba de hoție în dosarul lui Gheorghe Nichita, ci doar de prostie și ticăloșie, este evident că trebuie să-și dea demisia din toate funcțiile politice pe care le deține. PSD Iași poate câștiga alegerile locale și parlamentare fără acesta. Ba mai mult, cred că le mai poate câștiga doar dacă Nichita dispare total din peisajul politic ieșean. În ceea ce privește titlul auto-asumat de lider național al acestui partid, PSD a fost etichetat în multe feluri, dar niciodată ca fiind un partid de proști. Prin urmare, prezența acestuia în foruruile naționale de conducere ar fi o pată urâtă pe obrazul tuturor celor care susțin acest partid”, a scris Ivan, care ar fi fost el însuși ținta serviciului de spionaj al lui Nichita, potrivit presei locale.

Site-ul ieșean bzi.ro a scris că unul dintre cei urmăriți de oamenii primarului a fost și europarlamentarul Cătălin Ivan, iar totul s-ar fi întâmplat acum câțiva ani în preajma congresului PSD la care a fost ales Victor Ponta.

Mi s-a transmis și știu că prin anul 2010, până după congresul partidului care a avut loc atunci, am fost și eu urmărit. El (Nichita – nr.) credea că vreau să-i iau locul. Nu știu dacă erau cei de la Politia Locală. Știu că erau oamenii lui. Atunci s-a ajuns însă la Ponta și lucrurile s-au liniștit”, a declarat Cătălin Ivan.

Nichita și Cătălin Ivan sunt și acum în conflict, după ce europarlamentarul a dorit anul acesta să se înscrie într-o organizație din Iași, fiind suspendat din partid de la București, iar Nichita nu a fost de acord.

PSD, acuzat de poziție politică

Scandalul Nichita este exploatat și de Opoziție.

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a acuzat, comentând scandalul în care e implicat edilul, că „practicile primarului Iaşiului demonstrează că liderii PSD folosesc administraţia şi bunurile statului în interes personal şi fac poliţie politică”.

„Împrejurarea că până şi un europarlamentar (Cătălin Ivan) a fost „filat” nelegal, dă abuzului PSD o dimensiune europeană. Oare ce gândesc liderii Parlamentului European văzând că un primar de mare oraş pune ilegal Poliţia pe urmele unui europarlamentar? Ce fel de aplicare a Programului Stockholm pentru un spaţiu european al Securității, Libertății şi Justiţiei face un primar ca cel al Iaşiului? Aici nu-i vorba doar de pericol public local, ci, prin simbolismul întregului caz, de un pericol pentru interesele statului, care trebuie să respecte drepturile omului și statutul europarlamentarilor. Mă întreb de ce intelectualitatea Iaşiului, oraş care îşi revendică leadershipul în industrii creative şi cultura, e pasivă faţă de această ruşine atrasă asupra propriului oraş?”, a scris Predoiu pe pagina de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8521 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.