Rapid plăteşte pentru incidentele provocate de suporteri

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, miercuri, clubul FC Rapid Bucureşti cu măsura programării unui meci fără spectatori în 13 din sectoarele stadionului propriu şi o penalitate sportivă de 60.000 de lei.

Decizia vine ca urmare a incidentelor provocate de suporterii rapidişti la meciul cu Universitatea Craiova prin introducerea, aprinderea şi aruncarea de materiale pirotehnice pe terenul de joc. Următorul meci al echipei Rapid de pe teren propriu este cel cu FCSB din 19 mai.

„FC Rapid 1923 vs. Universitatea Craiova – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art.83.2.d din RD se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu măsura programării unui joc fără spectatori pe propriul stadion în sectoarele: 106, 107, 108, 111, 112, 113, 117, 118, 119, 120, 121, 122 şi 123 şi penalitate sportivă de 60.000 lei”, se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

FC Rapid este la a doua sancţiune pentru aceste fapte, clubul giuleştean având şapte sectoare închise după meciul cu FCSB, din ultima etapă a sezonului regulat.

Clubul Farul Constanţa a fost la rândul său sancţionat cu penalitate sportivă de 5.000 de lei pentru bannerele, sloganurile şi lozincile xenofobe ale propriilor suporteri la partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

De asemenea, administratorul special al clubului de fotbal Dinamo, Andrei Nicolescu, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină cu avertisment şi penalitate sportivă de 5.000 de lei pentru acuzele de blat formulate după partida FC Voluntari – FC Hermannstadt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.