Cotidianul: Program prezidențial în căutarea unui candidat

Un președinte, indiferent dacă are sau nu susținerea unui partid în parlament, poate face pe cont propriu un lucru esențial: să strângă poporul în jurul său – prin idei, prin empatie, prin sensibilitate, prin viziune, prin dragoste de oameni și de țară! Precum în întreaga istorie, românii vor urma necondiționat o astfel de căpetenie!

Un președinte trebuie să comunice permanent cu poporul și cu țara! Să arate cum gândește și ce soluţii anticipează în problemele existenţiale ale poporului român. În consens sau nu cu guvernul ori cu partidele politice, el trebuie să-și prezinte permanent punctele de vedere asupra chestiunilor de interes public, astfel încît să aflăm ce crede el despre viața poporului, despre funcționarea instituțiilor, despre conflictele din vecinătatea țării, nu să dea ordine, nu să țipe. Un președinte trebuie să dovedească o viziune și un mod de înțelegere a lucrurilor care ne privesc pe toți.

Înainte de toate, profilul de președinte pe care-l așteptăm trebuie să nu aibă în biografia sa niciun precedent de incompatibilitate, indiferent de variantele în care acest termen este folosit în legislația română.

În opinia noastră, reconstrucția democrației este proiectul fundamental de țară pe care un viitor președinte cu adevărat patriot, democrat și devotat valorilor – nu intereselor – europene îl poate supune în 2024 evaluării electoratului.

Ce așteptăm de la un asemenea candidat de președinte?

1. Să-și asume public obligația de a impune întregii administrații o conduită guvernată de axioma constituțională potrivit căreia „Fidelitatea faţă de ţară este sacră” (Art. 54 din Constituție).

2. Să reafirme supremația Constituției ca lege fondatoare a statalității României. Apartenența la UE și NATO este rezultatul unei voințe naționale copleșitoare, consfințită în tratate care se cer respectate cu strictețe de ambele părți semnatare. Sacrosante nu sunt doar tratatele de aderare, ci și prevederile Constituției care definesc statalitatea României. Partenerii euroatlantici cu care am semnat tratatele au fost în cunoștință de cauză cu aceste prevederi. Prin semnăturile pe care le-au pus pe tratate, partenerii externi au acceptat implicit Constituția națională ca parte constitutivă a înțelegerilor convenite. N-au dreptul să ne ceară acum să ne încălcăm propria Constituție!

       3. Să se poziționeze public pentru întărirea și protejarea autorității Parlamentului ca reprezentant al puterii suverane a poporului. „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”, se arată în Constituție, la Art.61. Tot Constituția prevede că „Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”.

4. La prezentarea viitoarei Strategii de Apărare Națională, să solicite public eliminarea din diferite legi a prevederilor care pot aduce atingere libertăților cetățenești.

Președintele are obligația să prezinte Parlamentului, în termen de 6 luni de la preluarea mandatului, o strategie de Securitate națională. Conținutul noțiunii de securitate națională trebuie definit cu strictețe.

5. Să precizeze în programul electoral ce intenții, inițiative, proiecte ori acțiuni de politică externă are în vedere spre a le promova în numele României. Apartenența României la UE și la Alianța Nord-Atlantică sunt în afara oricărei discuții. Dar politica externă a unei țări, aflată în responsabilitatea președintelui, nu se poate rezuma la reafirmarea la nesfârșit a acestor opțiuni pe care nu le contestă nimeni. A fi european nu înseamnă a fi epatat de birocrația europeană. A fi european înseamnă a fi creativ în politicile comunitare și a pretinde respectul tratatelor fondatoare de către toate părțile semnatare.

6. Să se poziționeze ferm împotriva etichetei de țară coruptă, lipită pe imaginea României de regimurile trecute. Lupta împotriva corupției a fost un pretext pentru demantelarea adversarilor politici și eliminarea acestora sub antetul unei „cauze nobile”. Efectul pervers a fost eticheta de „țară coruptă” cu care, timp de două decenii, leadershipul prezidențial a defilat prin lume. Consecințele pentru țară au fost grave – de la descurajarea investițiilor străine la blocarea accesului în spațiul Schengen. Lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar ca obiect al dreptului comun, nu ca „marfă de export” pentru ponegrirea țării și nici ca pretext pentru intruziunea serviciilor secrete.

7. Să rămână un magistrat care veghează asupra stării de sănătate a poporului, asupra educației și asupra modului în care sunt valorificate bogățiile naturale ale țării noastre.

8. Să explice dintru început electoratului ce înțelege în mod concret prin noțiunile din textul constituțional atașate funcției prezidențiale precum „veghează”, „buna funcționare a autorităților publice”, „funcția de mediere”, „puterile statului”, raporturile dintre „stat și societate” și altele asemenea.

9. Să își dedice activitatea ca un militant pentru unitatea românilor și să se opună întotdeauna divizării și neînțelegerilor dintre ei.

          10. Să deschidă fiecare sesiune parlamentară (februarie și septembrie) cu mesaje adresate Parlamentului despre prioritățile României și direcțiile de urmat în politicile importante.

Art. 88 din Constituție prevede că „Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii”.

Președintele poate oricând să-și manifeste în Parlament susținerea sau dezacordul pentru diverse decizii guvernamentale spre a-și face cunoscută poziția în fața țării și a comunității internaționale.

11. Să restabilească prioritatea reglementărilor naționale în raport cu cele internaționale, conform Constituției în vigoare. Textul constituțional prevede că „din dreptul intern fac parte (DOAR) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii”; deci, nu orice dispoziție emisă la Bruxelles intră în „dreptul intern”, ci doar acelea care au fost convenite prin tratate comunitare, aprobate ulterior de forul legislativ național. Constituția actuală mai prevede că „au prioritate reglementările internaţionale (doar când) există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare (DOAR) la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile”.

12. Să pledeze pentru readucerea CSAT în legalitatea constituțională.

Potrivit Constituției, CSAT „organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională”, deci are atribuții executive. Ca urmare, deciziile CSAT ar trebui supuse, obligatoriu, aprobării Parlamentului.

Conform Constituției, „Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării”. Secrete de stat pot fi detaliile unei decizii, dar nu și decizia ca atare. Este inadmisibil ca protocoalele încheiate între justiție și serviciile secrete să fie clasificate doar pentru că au fost aprobate de CSAT.

13. Să readucă serviciile secrete în matca constituțională. Președintele ar trebui să ceară Parlamentului ori, după caz, să decidă în CSAT retragerea oricărei atribuții a serviciilor secrete care nu se regăsește printre cele enumerate explicit în lege.

Certificatul ORNISS să fie prevăzut pentru un nomenclator restrâns de funcții publice, stabilit în mod transparent prin lege.

Fiecare aspirant la o funcție în administrație să știe dintru început dacă i se va cere sau nu completarea unui asemenea dosar de cadre.

Criteriile refuzului/eliberării certificatului trebuie să fie transparente.

14. Să denunțe existența Statului paralel și să ceară public respingerea tuturor reglementărilor și practicilor care protejează ingerința serviciilor secrete în justiție.

Să anunțe că va cere partidelor și viitorului parlament ca nomenclatorul funcțiilor la care este posibilă solicitarea unor avize de la serviciile secrete să fie stabilit prin lege.

15. Să solicite instituirea prin lege a obligației asociațiilor profesionale de magistrați, judecători, procurori, avocați, ca și a celor de jurnaliști, de a introduce în dosarul propriilor membri o declarație pe proprie răspundere privind (ne)apartenența ori (ne)colaborarea respectivului membru cu serviciile secrete.

Tot prin lege, o astfel de declarație să fie instituită pentru ONG-urile declarate de utilitate publică, precum și pentru conducerile executive ale parlamentului și partidelor politice. În același spirit al transparenței, să solicite parlamentului legiferarea obligației fiecărei organizații neguvernamentale de a-și prezenta sursele de venituri și declarația de patrimoniu.

16. Să se angajeze că va desemna drept candidat de premier propunerea făcută de partidul clasat primul în alegeri, iar în cazul lipsei majorității absolute, să propună partidelor parlamentare în ordinea procentelor obținute formarea guvernului.

Modul în care președintele a desemnat candidatul de prim-ministru a tulburat aproape de fiecare dată societatea. Prevederea constituțională în materie a fost mutilată în funcție de interese absconse, conducând nu o dată la deturnarea rezultatelor de la urne. Desemnarea candidatului de premier trebuie să fie în consecuția directă a voinței populare și a rezultatelor din alegeri.

17. Să pledeze împotriva „importului de legi”.

Să încurajeze elaborarea prevederilor legale de către parlament și partide, prin consultarea specialiștilor români în domeniu. Creativitatea și forța de inovare socială a românilor trebuie reabilitate și stimulate. România nu este importatoare doar de alimente, legume, fructe, carne etc., dar a devenit și o mare importatoare de legi. Prin tot felul de mecanisme, dreptul suveran al elaborării legilor naționale a fost transferat unor ONG-uri sau organisme internaționale fără nicio legitimitate.

Un fost președinte al CCR declara, la sfârșitul anului trecut, că „am ajuns ca o țară de pe ultimul loc – din lume, nu din Europa, să cumpărăm legi gata făcute! E inadmisibil așa ceva! Proiectul legii pensiilor l-au cumpărat de la Banca Mondială cu două milioane de euro”.

18. Să pledeze în societate și în fața parlamentului pentru reinstituirea răspunderii patrimoniale a magistraților.

Constituția României prevede că „Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Politica penală – ca și cea fiscală sau cea culturală – este, conform tratatelor de aderare, atributul exclusiv al statelor naționale. Așa au stabilit partenerii noștri comunitari. În aceste condiții, președintele poate să solicite încetarea practicii de tip feudal, de prezentare „la viză” a fiecărui proiect de lege referitor la justiție la tot felul de comisii-satelit ale Bruxelles-ului.

19. Să solicite Parlamentului, întrunit în noua sa legislatură 2024-2028, să reanalizeze de urgență, în concordanță cu principiile statului de drept democratic, legile justiției, cele ale securității naționale, legile „Big Brother” și toate reglementările care aduc atingere drepturilor cetățenești.

Reconstruirea unei justiții după preceptele democrației constituționale presupune afirmarea fără echivoc a unei atitudini din partea președintelui țării, cum ar fi:

– să dispună desecretizarea sau/și anularea printr-o primă și imediată decizie a viitorului CSAT a protocoalelor secrete dintre SRI și diferite instituții ale statului care pot afecta independența actului de justiție;

– să denunțe public apariția „câmpului tactic”, ca practică nelegală și antidemocratică;

– să declare că înțelesul profesiei de procuror așa cum aceasta este menționată în Constituție va fi acela de avocat al statului; procurorii nu sunt independenți, din moment ce rechizitoriile lor sunt supuse controlului și aprobării pe scară ierarhică – fapt care nu se întâmplă în cazul judecătorilor.

– să sublinieze public faptul că obligația procurorilor de a apăra „drepturile şi libertăţile cetăţenilor” (Art.131 din Constituție) se referă și la cetățenii supuși unor proceduri penale, care nu pot fi demonizați înainte de a fi condamnați definitiv; anchetele de intimidare cu cătușele pe masă ori promisiunile de pedeapsă mai mică în schimbul unor denunțuri la comandă trebuie abolite din practica judiciară;

– să solicite desființarea ca probă a denunțului făcut de persoane aflate în arest sau în închisoare în alte cauze penale, iar pentru denunț să fie fixat un termen limită față de data faptei denunțate;

– să inițieze o consultare aprofundată a specialiștilor și organizațiilor profesionale în domeniu cu privire la percepția în societate și la efectele perverse pe care le creează apariția unor instituții precum „avertizorii de integritate”, „consilierii de etică”, instrumentele ”Big Brother” și altele similare, inventate în ultimii ani.

20. Să militeze pentru consolidarea și promovarea capitalului autohton și a produselor economiei românești în toate prezențele sale publice și în întâlnirile de peste hotare.

***

Cine vrea să preia acest proiect și se angajează public să-l realizeze va avea susținerea noastră și a celor care ni se vor alătura.

Noi credem că sarcina de garant al Constituției trebuie încredințată unor oameni capabili mai întâi să citească și să înțeleagă textul constituțional, apoi să-l aplice în paradigma înfăptuirii unui stat de drept democratic. Și mai ales trebuie încredințată unor oameni pentru care „fidelitatea față de țară este sacră” (Art.54).

Copyright Cotidianul.ro. 2023

 

Recomanda 26
Author

25 de Comentarii

  1. LA MULȚI ANI, ION ILIESCU : ……………………..ARE MERITUL :
    1. de a fi salvat unitatea natională și evita soarta iugoslaviei.
    2,de a deschide un nou drum spre democratie, libertate, dialog
    3, de a nu fi corupt, a nu se imbogati din functie,
    4. de a rămâne onest
    5.de a respecta si promova valori, principii, idealuri nationale.
    6. DE A FI CASTIGAT ALEGERILE PREZIDENTIALE CU 85%, cel mai mare procent postdecembrist;
    7.)n-a avut mână în desemnarea primilor miniștri și curajul de a-i destitui ;
    8.) N-a crescut din consilierii săi proofesionisti un vârf, un patriot care să asigure evoluția politică, democratică, economico-socială!
    9.)N-a realizat că lipsa de caractere, de integritate morală a la DAN MARTIAN, ANTONIE IORGOVAN, OLIVIU GHERMAN, IOAN SCURTU, DUMITRU MAZILU,etc. sabotează democrația, instituțiile, voința si idealurile națiunii române
    10..Limtele sau defectele ii las pe deontologii neamului lui tismăneanu, liceanu, petrov, haos,parvenitii, impostorii și ipocritii neamului!!!
    La multi ani cu sanatate!

  2. desi in plan secund ascundeti numele candidatului, acesta trebuie să fie
    1. in afara partidelor politice, FALIMENTARE SI COMPROMISE
    2. cerebral și inteligent,
    3. obiectiv si critic
    4. om de cultură și dialog
    5.bătăios si ambitiosm luptător pt STATUL DE DREPT SI DOMNIA LEGII
    6. intelept si devotat până la sacrificiu
    7. ancorat in realitate, contextul intern si extern
    8. om de echipă , de reforme și reconstrucție
    9. iubitor de neam și țară, mare patriot
    10.flexibil, inspirat, dornic de a renaste economic, social și cultural ROMÂNIA

    ALIANTA ROMÂNIA CENTENAR ARE LISTA, dar nu mai vreau s-o fure neica nimeni ca in 2020

  3. @ Sunteți de părere că cele mai proaspete atitudini ale lui Ion Cristoiu, atacurile la președinții Iohannis și Erdogan, arată un Ion Cristoiu care s-a lansat în campanie electorală prezidențială, ?

  4. Pai cel care corespunde la toate aceste conditii e Maestrul C. Stie el Ciolacu de ce l-a dat ca exemplu.

  5. FELICITĂRI PT BUNA INTENTIE, BUNA CREDINȚĂ ȘI PATRIOTISM./
    1. partidele sunt falimentare, au jefuit si ruinat țara , au distrus economia, au compromis revoluția, democrația, educația, justitia, clasa politică
    2. au promovat coruptia, prostitutia, impostura, aroganta, paranoia, minciuna, tradarea
    3. au privatizat interesul national și înstrainat resursele naturale
    4.au ignorat si marginalizat profesionistii-patrioti, specialistii, meseriașii, elitele din toate domeniile
    5. au facut din carnetele de partid, rubedenie și prostituție scara valorii lor în administratie, afaceri, legislație, educație,
    6. au lovit în justitie prin desfiintarea abuzivă a SIIJ și promovarea legilor justitiei fara dezbateri publice

  6. Google colecteaza tot ce misca pe telefoanele Android, geolocalizarea este activata din bakend fara acordul utilizatorului, apps gratuite se intrec in oferirea de servicii prin care vi se solicita acces la agenda personala sau albumele dumneavoastra foto-video, sau si mai nou si acea gaselintza cu dispozitivele inteligente Alexa promovata insiduos de gigantul Amazon va inregistreaza discutiile din propriul dormitor si le redirecteaza direct in buncarele lui Jeff Bezzos, platile efectuate cu acest minununat Card Bncar sunt inregistrate si duse direct in buncarele ultrasecurizate ale marilor puteri, pentru a fi valorificate contra-cost catre marile servicii de spionaj de stat sau private.
    Scopul il intuiti, se asigura astfel baza legala necesara santajarii copiilor dumneavoastra de catre cei care au acces la acele date, iar aceasta le va garanta mentinerea la stadiul de subdezvoltare garantata a cetatenilor romani, real politik !!!!

  7. Un presedinte care sa corespunda criteriilor enumerate, nu o sa gasim NICIODATA.
    Ca sa nu mai vorbim ca presedintele este ales afara, nu in tara.

  8. Cred că acest candidat de care avem nevoie / îl căutăm , trebuie să aibă el, în genă-caracter-pregatire, aceste trăsături, valori morale, intelectuale, patriotice. Să le fi demonstrat, convingător, în viața sa până la desemnarea in calitate de candidat.
    „Inocularea” lor prin semnătură sau angajament este absolut utopică!

  9. Se pare ca urarea pe am transmis-o mai devreme „catindatilor” din lista celor zece , nu a fost pe placul Cotidianului si ii inteleg cainele de „paza” CNA are urechi lungi si „colti ascutiti”.

    Dar in afara de o re-esapare politica a celor vechi , nu avem pe nimeni in lista celor 10, de pana acum .

    asteptam pe cei de pre planeta Marte sau jupiterienii sa ne propuna ceva viabil.

    Drumul spre iad este pavat cu intentii bune, ori suntem in acelasi scenariu repetat in fiecare ab pre-electoral.

    „Conductele puterii” incep sa ne „propuna” pe noii „salvatori ai neamului”, din pacate , acesti „noi” salvatori se vantura prin politica de vre-o douazeci de ani.

    Va rog sa ne raspundeti la urmatoare intrebare , daca vreme de douazeci de ani au condus Romania la situatia in care se gaseste astazi , atunci ce ne mai pot propune, au avut „sansa lor”, iar noi am avut Nesansa sa ii avem in institutiile de conducere ale Romaniei sau „aiurea” prin alte institutii internationale.

    Acesti „vantura lume”din politica romaneasca trebuie sa fie pur si simplu concediati in anul 2024, dar din pacate nu va fi asa, ne vom continua „drumul catre iad pavat intotdeanua cu aceleasi intentii bune”.

    Romanilor le urez success si minte multa cand is vor „cantari” puterea de vot , sper ca de data aceasta sa fie cat mai multi care vor refuza pur si simplu „solutiile politice” patentate din ’89 si pana in ziua „votului”. Inca nu vad „oamenii noi ” si probabil nu vor aparea nici de data aceasta, vom continua sa vedem aceeasi balaceala politica ca si pana acum , cu acelasi „concurs” al jurnalistilor nostri „vasnici aparatori ai democratiei”, sper sa nu se simta unii dintre ei cu „musca pe caciula”.

  10. Unele idei sunt de bun simt. Dar ma deranjeaza enorm preambulul, mai precis ideea de „capetenie” urmata neconditionat de romani, potrivita mai degraba pentru voievozi.

  11. Ați luat acordul CIA? Dacă nu, vorbiți degeaba. Sau ați luat ceva bani, de undeva? Va faceți de ras.

  12. Cred ca ar fi singura tara din lume unde se ajunge presedinte pe baza sondajului unui/unor cotidiane!

  13. pentru zero barat („cotidianul e 0”):nu este treaba dumitale si ipocrita grija a sistemului fata de oamnii obisnuiti. ipocrizia intru controlul cetatenilor. asta este ceea ce faceti. pregatiti digitalizarea abuzului si a lagarului de concentrare: #stai acasa/#nu munci, #nu respira, #nu manca, #sinucide-te! totalitarism MAO DIGITAL. Constitutia Romaniei imi garanteaza drepturile fundamentale. este alegerea mea si numai a mea cum folosesc tehnologia. sau nu o folosesc deloc. NU este SI NU TREBUIE VREODATA SA FIE TREABA VOASTRA. NICI A SISTEMULUI MENGELE CARE UCIDE ROMANII DIN CULPA MEDICALA SI PE FISA O-ME-SE, NICI A FISCULUI SI NICI A MILITIEI – control totalitarian asupra oamenilor de rand, in timp ce voi faceti crime impotriva umanitatii, trafic de persoane si organe, droguri si arme. cu toata tehnologia la care faci referire, „inteligentule”, nu ati reusit sa salvati fetele disparute la Caracal si multi alti copii disparuti, violati si ucisi in Romania de catre STRAINI CARE V-AU DAT BANI PENTRU ACEASTA OROARE, desi cunoasteti toata reteaua securista care se ocupa de aceste orori in Romania. esti zero barat intr-adevar. mai bine taci, ca te dai de gol ca un „inteligent” ce esti.

  14. Sa incercam o presedintie colectiva , numarul poate fi stabilit la o intilnire in acelasi format .

  15. marin Nene, nu mai folosi netul,nu mai folosi telefonul smar,nu mai folosi televizorul smar. Vei fi mult mai fericit. Dar atunci cand faci infarct pe strada fara sa ai un act de identitate la tine,dar chiar si asa,cum vei primi primul ajutor daca datele tale medicale nu sunt inregistrate undeva? De ce naiba a mai evoluat tehnoogia sa usureze umanitatea? De ce nu te intorci la sapa de lemn.Si tractorul are sistem de monitorizare prin GPS.Iti inteleg neadaptarea ,dar cu scuzele de rigoare,iti lipseste un minim de inteligenta.

  16. Dincolo de superficialitățile ce abundă, Veniamin ai dreptate. Trebuie o personalitate cu anvergură, cunoștințe în materie și capacități de a administra o reconstruire. Să venim la cel care a și dat program de reconstruire. Publicat în numeroase ziare, și aici, în Cotidianul.

  17. Constitutia actuala e responsabila de posibilitatea data AGENTILOR SOVIETICI din structurile statului ceausist care au comis in 1989 Lovitura de Stat KGB/GRU/Comintern cu SAIZECI DE MII DE VICTIME sa DISTRUGA Romania timp de 34 de ani prin ROTIREA CADRELOR! Am facut repetat trimiteri la ambiguitatile intentionate in ce priveste institutia prezidentiala si de rolul unei institutii la fel de incompatibile cu DEMOCRATIA, CSAT, prin care presedintele e transformat in AUTOCRAT adica mai mult decat A PATRA PUTERE IN STAT intrucat LE CONTROLEAZA pe toate celelalte, precum ANTIDEMOCRATICA in sensul STATULUI DE DREPT e mentinerea CALITATII DE MAGISTRATI a PROCURORILOR COMUNISTI!!! Despre MILITARIZAREA tot de tip BOLSEVIC a Securitatii rebotezate in fostele DIRECTII am facut referiri repetate punand problema stringentei crearii unor servicii civile autentic democratice, NEVIRUSATE BOLSEVIC…

  18. india,china au aproape 1.5miliarde de locuitori,fiecare. imposibil sa nu gasiti peacolo omul potrivit.

  19. Nu vă mai lăsați fascinați de „fente” tip … „dragă stolo”, sauna lu’ Vântu sau tip … „căcărău” !

  20. Felicitări pentru lansarea dezbaterii !
    Sunt adeptul unor propuneri concrete.
    Cred că este extrem de important să cunoaștem/analizăm/dezbatem, temeinic și din timp, CV-urile candidaților la funcția prezidențială.
    Trebuie să decidem conștienți pe cine alegem.
    Am greșit grav alegând președinte un „marinal” bișnițar, cu apucături suburbane și mincinos ordinar (dovedit mai apoi), deși … în libertate, cu indemnizatie-vila-paza personală plătită în continuare de noi, prostovanii.
    Am greșit grav alegând un președinte „neica-nimeni”, profesoraș de doi bani, pe care îl întreb și azi : „Herr Iohannis, cum puteați preda elevilor lecția de fizică dacă nu sunteți în stare să îndrugați doua cuvinte în vorbire libera ?”
    Nu le-am cerut, „ca candidați”, să ne prezinte CV-ul lor intelectual, (diplome, note obținute), experiență în problematici specifice unui președinte (experiență-prezența politică, științifică, culturală internațională, pregătire în domenii cu tangenta internațională, drept, istorie, comerț, finanțe …ceva!?)
    Am ales neatenți și proști.

  21. Dana Budeanu presedinte, 43 de ani, e prea desteapta sa fie frumoasa (deviza ei). Viitorul ESTE feminin.

  22. In slujba cui ? Ce ai ba,am scis un sigur rand,ce tot visezi,sau il pupi in cur pe esuaaat ?unde e,tu il vezi ? spune:

    Iar Navetistul Cocotatul esuaaaat,a facut taman invers.

  23. In slujba cui ? Ce ai ba,am scis un sigur rand,ce tot visezi,sau il pupi in cur pe esuaaat ? spune:

    Iar Navetistul Cocotatul esuaaaat,a facut taman invers.

  24. Programatorii au chei si coduri pentru a intra in zone speciale. Liderii politici au stiut ca experti nazisti in control mental au fost importati dupa razboi in vest. De exemplu, unii dintre criminalii de razboi nazisti introdusi ilegal in SUA au devenit si prieteni personali ai lui Nixon. Chiar si Mossad-ul era pe deplin constient ca mii si mii dintre cei mai rai monstri pe care i-a cunoscut lumea au dusi in SUA sau Canada de catre Vatican, agenții diverse de informatii si alte grupuri de putere. Multi dintre acei monstri au contribuit la cercetarile controlului mental bazat pe traume combinate cu droguri. Inaintasii lor au invatat sa tortureze in temnitele babiloniene, apoi in vremea imperiului roman sau in evul intunecat medieval si au transmis aceste secrete conducatorilor actuali de facto ai planetei. Rezultatul este ca lumea este intepenita intro stupoare indusa chimic, sustinuta de o campanie atroce de traumatizare colectiva 24/7. Alt rezultat pervers este ca majoritatea acestor zombie sunt grotesc legati intr-o relatie anormala cu cei care-i tin in captivitate avand chiar sentimente pentru ei, sentimente exploatate de catre acestia din urma, de ex la alegerile electorale, cel mai grotesc si mai vechi spectacol democratic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.