Cum va fi vremea în următoarele zile

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, temperaturile cresc faţă de ziua precedentă, în special în sudul ţării, maximele ajungând la 6 grade Celsius în nordul Moldovei şi la 19 grade Celsius în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil în sud şi sud-est şi înnorat în rest. Va ploua, în general slab cantitativ, în Maramureş, local în Transilvania, pe arii restrânse în Banat şi Moldova. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Noaptea, vântul va slăbi treptat, cerul va deveni variabil în toate regiunile şi doar izolat vor mai fi ploi slabe în centru şi est, dar spre dimineaţă nebulozitatea se va accentua în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, unde aria ploilor va fi în extindere. Temperaturile minime se vor situa între -3 şi 7 grade. Spre sfârşitul intervalului, se va produce brumă, local în nordul, centrul şi nord-estul ţării şi izolat în rest.

În Capitală vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 3-5 grade.

Marţi, în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, temperaturile scad în timpul zilei, iar în nord şi nord-est vor creşte uşor. Maximele vor fi cuprinse între 8 şi 14 grade Celsius.

În sud-vestul ţării va fi înnorat şi va ploua, ziua, în vest, sud, centru şi doar pe arii restrânse în restul teritoriului, iar seara şi noaptea în majoritatea regiunilor. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.