Cutremur major în Chile (Video)

Un puternic cutremur, cu magnitudinea de 8,3 grade, a lovit miercuri seară statul Chile. Primele informații venite din Chile arătau o magnitudine a cutremurului de peste 7,2 grade, dar magnitudinea a fost reevaluată la 8,3 de Institutul american de geologie (USGS). Seismul a lovit centrul și nordul țării.

UPDATE Autorităţile au anunţat că cel puțin cinci oameni au murit, după ce un bilanț inițial indica doi decedați.

Un milion de locuitori au fost evacuaţi din zonele de coastă, după ce a fost emisă alerta de tsunami şi valuri de până la 4,5 metri au atins litoralul, transmite BBC News Online. Au fost emise alerte de tsunami pentru Chile, Peru, Hawaii, părţi din California, precum şi Noua Zeelandă.

Cutremurul a fost înregistrat la 19.54 (22.54 GMT). Seismul a afectat și capitala Santiago, cu peste 5 milioane de locuitori, fiind urmat de numeroase replici. Cutremurul a fost resimțit până la Buenos Aires în Argentina, la o distanță de 1.400 km.

Cutremurul a fost urmat de cel puţin 12 replici cu magnitudinea de 4,9 sau mai mare, conform USGS. Cel mai puternic seism produs în ultimii cinci ani în Chile a avut loc pe 27 februarie 2010, având o magnitudine de 8,8 grade. Seismul fost urmat de un tsunami, înregistrându-se 650 de morți.

Photo

Foto theguardian.com
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.