Cutremur puternic, cu alertă de tsunami (Video)

Un cutremur cu magnitudinea 7,9 grade a avut loc sâmbătă în largul Papua Noua Guinee, în vestul Oceanului Pacific, fiind emisă alertă de tsunami, transmite AFP.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) a anunțat că țărmurile Papua Noua Guinee ar putea fi lovite de valuri de trei metri, valuri tsunami fiind posibile și pe coastele Indoneziei, Insulelor Solomon sau Vanuatu. Și în Noua Zeelandă a fost declanșată alertă de tsunami.

Cutremurul s-a produs în regiunea Noua Irlandă din Papua Noua Guinee, la adâncimea de 73 kilometri.

Update Alerta de tsunami a fost ridicată, a anunţat Centrul de alertă pentru tsunami la Pacific (PTWC).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.